Noutăți, Uncategorized

5 activități pentru un weekend în familie în Pădurea Craiului

Padurea Craiului activitati de weekend in familie la joaca in natura

Pădurea Craiului, o destinație de vacanță pentru întreaga familie

Motto-ul unui sejur  în Pădurea Craiului poate fi „Timp de calitate pentru toată familia!” 

Iată 5 idei de activități în natură pentru un weekend în familie ce vă vor ajuta să vă planificați mai ușor sfârșitul de săptămână.

Padurea Craiului traditii cereamica alba olarit

1. Olărit

Fă-ți o amintire fără pereche!

Ceramica albă de la Vadu Crișului, cunoscută și sub denumirea de „caolinul românesc”, e unică în Europa. Primele noțiuni de modelare a lutului pot deveni o inedită activitate de week-end cu familia și o formă de conectare la tradiții. De asemenea, o vizită la atelierul olarului poate fi o și experiență educativă pentru copii. 

Se spune că lucrul la roată de olar îți dă „o stare anume”, că moșirea din pământ a unui blid aduce un sentiment unic de împlinire personală. Merită să încercați! Atelierul familiei Poli sau Centrul de meșteșuguri din comuna Vadu Crișului îi așteaptă pe toți cei care vor să descopere cum e să fii olar. Pentru câteva ore măcar…

Padurea Craiului calarie echitatie copii activitati in natura

2. Călărie

Cu mic cu mare prin munți călare!

Câteva zile petrecute în mica herghelie de la Bratca pot fi deopotrivă relaxante și educative. Aici părinți și copii pot învăța primele noțiuni de echitație, dar și cum să aibă grijă de cel mai devotat prieten al omului, calul. Un tur călare prin Pădurea Craiului este cu siguranță acea activitate de care aveți nevoie pentru a vă reîncărca atât „bateriile” trupului cât și pe cele ale sufletului.

Padurea Craiului Pestera Meziad preistorie

3. Edu venture

Educație și aventură în Pădurea Craiului

Pădurea (Craiului) este destinația de vacanță perfectă pentru copii. Poate fi, desigur, și arealul ideal pentru activități educative în familie sau zona în care veți petrece un week-end descoperind împreună viața sălbatică specifică pădurii de foioase, carstului, peșterilor, pâraielor de munte etc. 

Da, Pădurea Craiului este (și) o carte deschisă tuturor acelora care vor să îmbine educația cu aventura, în zilele de vacanță. Oameni specializați în „Edu Venture” așteaptă să vă fie ghizi prin fascinanta și prea puțin cunoscută frumusețe a sălbăticiei.

Padurea Craiului cu copiii in pesteri primii pasi in speologie

4. Speoturism

Descoperă lumea de sub lume în peșterile neamenajate!

Peștera poate părea, pentru neinițiați, un mediu mai puțin primitor sau chiar periculos. Însă vă asigurăm că nu este așa. Prima și singura rețea de peșteri speoturistice din România are câteva astfel de obiective turistice accesibile chiar și familiilor cu copii. Peșterile Doboș și Gruieț pot fi locul ideal pentru explorări în familie sau pentru o ieșire de week-end mai puțin obișnuită. Echiparea cu lampă și cască de speologie e deja o experiență ce merită povestită. Ghizi foarte bine instruiți sunt nerăbdători să vă pregătească și să vă conducă în lumea adâncurilor. Galerii misterioase, stalactite și stalagmite, lilieci, pâraie subterane… o întreagă lume așteaptă să o descoperiți. O aventură de neuitat și de neratat pentru întreaga familie!

Padurea Craiului activitati de weekend in familie la joaca in natura

5. Sport și aventură

Un parc de distracții… cât toată Pădurea Craiului!

Sportul este o parte importantă în creșterea sănătoasă a copiilor, iar nimic nu este mai prielnic decât sportul în natură: mișcare și aer curat! 3 idei de sporturi în Pădurea Craiului, care garantează atât distracția celor mici cât și a celor mari din care puteți alege:

  1. Cicloturismul: Descoperă Pădurea Craiului pe două roți împreună cu toată familia! Alege un traseu cu o dificultate potrivită pentru toți membri familiei și hai la drum, printre dealuri verzi și cătune pitorești.
  2. Rafting: Activitate perfectă în sezonul cald! Urcă întreaga familie într-o barcă și porniți în aventură – distracție, chicoteli și locuri ideale pentru bălăceală.
  3. Via ferrata: Cei mai curajoși copii și părinți se pot avânta și în traseele ușoare de via ferrata. Cel mai nou traseu din Valea Dâlbii este ideal și pentru cei mici.
Padurea Craiului relaxare case traditionale vacanta cu familia

Părinți odihniți, copii fericiți

Aflate „departe de lumea dezlănțuită”, facilități de cazare precum campingurile de La Busuri sau cel de la Bulz, locuințe țărănești ca cele de la Tradițional Casa ori Dolina Village sunt destinații ideale, dacă vă doriți ca micuții dumneavoastră să poată zburda în voie.

Da, în Pădurea Craiului mai există astfel de locuri! Poienile întinse, vecinii prietenoși sau gospodăriile tradiționale sunt numai câteva argumente pentru părinții care visează la un weekend liniștit, petrecut cu familia. Obosiți, dar fericiți după o zi de joacă pe afară, copiii vor mânca precum lupii și vor dormi ca niște îngerași. La rândul lor, părinții nu trebuie decât să arunce, din când în când, câte un ochi pe urma celor mici. Ghizii bine pregătiți pentru activități „Edu Venture”, le pot asigura celor mari câteva ore de liniște, iar copiilor momente inedite de descoperire a naturii.

Credit foto: Motionsight Video, Kids Exploring