Noutăți, Uncategorized

6 idei de activități pentru vacanța de Paște în Pădurea Craiului, Munții Apuseni

Vacanta de pasti

Pădurea Craiului, destinația ta pentru vacanța de primăvară!

Idei de activități pentru fiecare zi din vacanța de 1 mai și Paști

Tărâmul de poveste din Pădurea Craiului, un loc dedicat, în egală măsură tradițiilor și sporturilor de aventură, te așteaptă. Transformă minivacanța primăverii într-o amintire de neuitat!

În satele din munții Pădurea Craiului sărbătorile pascale sunt încă aidoma celor din copilăria petrecută la bunici. Serile de pricesne se țin lanț, atelierele de încondeiat ouă au devenit deja o tradiție și o activitate de neratat pentru turiști, iar biserici de lemn, vechi de sute de ani, te așteaptă să trăiești, în comunitate și comuniune, miracolul Învierii. 

Relaxare

Dacă tânjești după zile tihnite, Pădurea Craiului este destinația de care ai cu adevărat nevoie. Aici te poți caza în vechi case țărănești, în corturi spațioase, la glampinguri dotate cu utilități complete, ori în hoteluri sau cabane ce beneficiază de toate facilitățile zilelor noastre. Mai mult, în Pădurea Craiului vei avea parte de mese îmbelșugate, pregătite așa cum oamenii de aici o fac de sute de ani. Îți propunem rețete tradiționale, cozonaci, cârnați, nelipsita șuncă de casă, colaci, ouă roșii, păstrăv și, desigur, pentru că în Bihor altfel nu se poate, pălincă.

Rafting

Poate te-ai gândit la o vacanță activă. Tot Pădurea Craiului e soluția!

Aceasta e zona cu cea mai mare densitate de resurse și facilități pentru practicarea de sporturi în natură. Tocmai ce s-a deschis sezonul de rafting! Merită să profiți de apele mari ale Crișului Repede, pentru o aventură nautică pe care o vei povesti celor de acasă.

Via-ferrata

Pereții de stâncă și traseele amenajate pentru via-ferrata îi așteaptă pe cei curajoși. La capătul superior al cățărărilor de la Vadu Crișului, Șuncuiuș, pe valea Dâlbii din Căbești ori pe podul suspendat din Cheile Cuților ți se deschid cerurile!

Cicloturism

Pentru aventuroase plimbări cu bicicleta, Pădurea Craiului are o vastă rețea de trasee marcate. O rețea de drumuri traversează, în lung și-n lat, platouri carstice, poieni pline de flori, sate pitorești, străjuite de vechi biserici din lemn, sau te duc la cea mai vastă rețea de peșteri amenajate din România.

Aventură subterană

Nu se poate să vii în Pădurea Craiului fără vizita peșteri faimoase, precum cea de la Șuncuiuș, Vadu Crișului sau Meziad, ori peșteri unicat cum este Peștera cu Cristale din Mina Farcu.

Dacă vrei mai mult, ghizi specializați îți vor deschide porțile lumii de sub lume, îndrumându-te prin labirinturile rețelei de peșteri speoturistice. O tură prin Peșterea Vântului – cea mai lungă peșteră din România – va deveni, cu siguranță o poveste pe care ai s-o spui, cu mândrie, acasă.

Drumeție

Pădurea Craiului are și sute de traseeși poteci pentru drumeții. Aici totul e provocare la descoperire. În plus, ghizi bine pregătiți abia așteaptă să-ți fie de ajutor în ceea ce va deveni, pentru tine, aventura anului 2024.

-

Să recapitulăm!

Miercuri: Drumeție și via ferrata pe valea Dâlbii, comuna Căbești. Doar câțiva pași până la izvorul pietrificat, un loc ca din poveștile cu zâne.

Joi: Festivalul de încondeiat ouă de la Drăgoteni. O tură cu bicicleta prin satele din zonă.

Vineri, Vinerea Mare: Concert de pricesne în biserica ortodoxă din comuna Roșia și o vizită la peșterile Farcu și Meziad, a căror liniște oferă un spațiu perfect pentru reculegere.

Sâmbătă: Ne pregătim pentru sărbătoarea Paștelui, vizitând vechi biserici de lemn sau luând la pas locuri pitorești. Oriunde te-ai afla pe cuprinsul ei, această destinație are sute de poteci care te îmbie să descoperi: păduri, văi pitorești, poiene sau peisaje care îți vor tăia răsuflarea.

Duminică: Trebuie să fie musai o zi liniștită alături de prieteni sau familie. Masa festivă tradițională, puțină plimbare, o vizită la moara de apă din Roșia și la atelierul viorilor cu goarnă. 

Luni: Îți propunem o energizantă rupere de ritm. Încearcă o tură de rafting sau un nou treseu de via ferrata sau de cicloturism. Promitem că te vei întoarce acasă plin de energie!

Pentru trup și pentru suflet, aici le poți avea pe toate! Fie că vrei să trăiești Paștele în liniște, cu inima îndreptată spre cer, fie că ești în căutarea unei aventuri Pădurea Craiului are tot ce îți dorești. Și ceva în plus! Oameni faini, servicii bune și prețuri cinstite. Nu mai sta pe gânduri! Te așteptăm!