Valea Roșia

Alergarea montană înseamnă să alergi în inima naturii. Este un sport și un stil de viață deopotrivă, ce îți pune în mișcare muschii de la picioare dar și celelalte părți ale corpului.

Alergarea pe traseele marcate din zona Roșia sunt un bun  prilej de antrenament pentru abordarea unor trasee mai solicitante sau pentru participarea la competiții.  Relieful domol, itinerariile fără prea mari diferenţe de nivel şi natura încântătoare sunt, aici, cei mai buni prieteni ai atleţilor. Totuși, urcușurile și coborâșurile care se tot repetă, vă vor pune la încercare rezistența.

Chiar dacă aceste trasee solicită, în plus, şi capacitatea de orientare în teren, farmecul gospodăriilor tradiţionale,  și peisajul carstic tipic  sunt alte câteva argumente ce pledează în favoarea ideii de a practica alergarea montană prin împrejurimile Roşiei.

Trasee de alergare montană pe Valea Roșia

Alege un traseu
Alergare montana in Padurea Craiului runcuri traseul colinelor featured

Traseul Colinelor

Traseul Colinelor îi duce pe alergători la două puncte turistice importante din zona Roşia: Peștera cu cristale din mina Farcu și complexul Tradiţional Casa. Acestea sunt două locuri în care sportivii pot face câte o scurtă pauză pentru a vizita peştera sau pentru o scurtă întâlnire cu tradiţiile locului.

Citește mai departe

Alergare montana cheile lazurilor traseul vaii rosia featured

Traseul Văii Roșia

Traseul de alergare montană este unul uşor de parcurs, fiind foarte bine evidenţiat în teren. El oferă alergătorilor în mai multe puncte de pe traseu o panoramă de 360 de grade asupra împrejurimilor. Mai bine de jumătate din lungimea acestui itinerar se află la umbra pădurii, fapt care îl face uşor de parcurs şi pe timp de vară.

Citește mai departe

Experiențe pe Valea Roșia

Descoperă și alte experiențe în zonă

Atracții de pe Valea Roșia

Descopră atracțiile de pe Valea Roșia

Galerie media

DESTINAȚIA TA DE AVENTURĂ