Valea Crișului Repede

Alergarea montană înseamnă să alergi în inima naturii. Este un sport și un stil de viață deopotrivă, ce îți pune în mișcare muschii de la picioare dar și celelalte părți ale corpului.

Traseele de alergare montană din Defileul Crişului Repede sunt tehnice şi solicitante, reprezentând o adevărată provocare chiar şi pentru cei mai încercaţi alergători. La aceasta contribuie faptul că, aproape fără execepţie, rutele de alergare montană din acest areal au diferenţe mari de nivel, adică urcuşuri şi coborâşuri care pun serios la încercare rezistenţa şi forma sportivă a celor ce îndrăznesc să le abordeze.

Aici se desfăşoară, an de an, concursurile „Primavera Trail Race” şi acest lucru nu e deloc întâmplător. Aceia care au alergat deja prin zonă spun că merită să vii şi să revii aici. Panoramele şi peisajul carstic răsplătesc din plin efortul făcut de alergători.

Trasee de alergare montană în Defileul Crișului Repede

Alege un traseu
Alergare montana in Padurea Craiului treptele lui Czaran Traseul Deventului featured

Traseul Devențului

Traseul Devențului dezvăluie sportivilor care îl parcurg imagini panoramice asupra Defileului Crișului Repede, oferindu-le posibilitatea de a alerga într-o zonă definită prin spectaculosul său relief carstic. Parcurgerea traseului de alergare montană este o desfătare, atât pentru sufletul cât şi pentru trupul sportivilor.

Citește mai departe

Alergare montana in Padurea Craiului Zece Hotare Traseul Pojorata featured

Traseul Pojorâta

Pe primii 14 km ai săi, traseul de alergare montană Pojorâta, este comun cu cel al Devențului. Această rută trece pe lângă peșterile Devenţului, prin Defileul Crișului Repede și include puncte de belvedere de pe ambii versanți. Aici, alergarea nu poate să aibă un ritm impus, fiindcă terenul este când tehnic și fragmentat de pietre …

Citește mai departe

Traseul Miridului

Traseul Mișidului

Traseul Văii Mișidului este unul pe cât de scurt, pe atât de spectaculos. Parcursul traversează firul apei, prin valea de la care și-a luat numele, oferindu-le alergătorilor prilejul de a se răcori în apa rece de munte. În plus, pe aproape întreaga sa lungime, traseul este prin pădure. Chiar dacă terenul este acoperit cu rădăcini …

Citește mai departe

Atracții de pe Valea Crișului Repede

Descopră atracțiile de pe Valea Crișului Repede

Galerie media

DESTINAȚIA TA DE AVENTURĂ