Aleargă liber în Pădurea Craiului

Alergarea montană înseamnă să alergi în inima naturii. Este un sport și un stil de viață deopotrivă, ce îți pune în mișcare muschii de la picioare dar și celelalte părți ale corpului.

Implică concentrare, atenție și să fii una cu poteca pe care alergi. Când ești în urcare, alternezi alergarea cu mersul pe jos. În coborâre, trebuie să fi atent unde calci, îți folosești la maxim mâinile pentru ați păstra echilibrul. Când alergi în natură, te concentrezi la fiecare pas, îți controlezi respirația, gândești mai puțin și îți percepi altfel emoțiile. Această stare a minții e ceea ce definește alergarea montană. Și este poate motivul care o face atât de populară printre iubitorii de natură și mișcare in aer liber.

Începând cu 2019, în Pădurea Craiului, pasionaţii de alergare montană au la dispoziţie 5 trasee marcate, cu grade diferite de dificultate, localizate în Defileul Crișului Repede și în Valea Roșiei, iar aici puteți accesa fișele traseelor și track-urile GPS.

Trasee de alergare montană

Selecteaza zona
Alergare montana in Padurea Craiului valea iadului traseu rosu featured

Traseul Roșu

Traseul porneşte de la Pensiunea Carpathia din localitatea Remeți. După o scurtă porţiune parcursă pe asfalt, itinerarul face dreapta, către Valea Izvorului. Traseul urcă printr-un canion stâncos, apoi ajunge la o porțiune mai lină. Aici traseul șerpuiește pe lângă pârâu. La capătul văii, unde drumul se bifurcă, alergătorii vor face dreapta.

Citește mai departe

Experiențe în munții Pădurea Craiului

Descoperă și alte experiențe în munții Pădurea Craiului

Atracții în munții Pădurea Craiului

Descopră atracțiile din munții Pădurea Craiului

Galerie media

DESTINAȚIA TA DE AVENTURĂ