Articole

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Excelenţa Sa domnul Hans Klemm, a vizitat destinaţia de ecoturism Pădurea Craiului

1 casa tara beiusului

În perioada 22-23 iulie 2019 Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Excelența Sa, domnul Hans Klemm, s-a aflat în Pădurea Craiului, una din cele şapte destinaţii de ecoturism din cadrul reţelei naţionale de eco-destinaţii ale României.

UPDATE:

La câteva zile după această vizită, Excelenţa Sa, domnul ambasador Hans Klemm, i-a scris preşedintelui CAPDD Bihor, Paul Iacobaş:

Dragă Paul,

Sunt foarte recunoscător pentru atenţia şi sprijinul pe care mi le-aţi acordat de-a lungul perioadei petrecute la Roşia şi în ecodestinaţia Pădurea Craiului. Voi uita cu greu copleşitoarea generozitate şi entuziasmul pe care le-am descoperit la toţi cei pe care i-am întâlnit aici, ca să nu mai amintesc de frumuseţea extraordinară a acestor locuri. Îţi doresc, ţie şi întregii echipe a CAPDD, mult succes. Îl meritaţi.

Cu sinceritate şi cele mai bune urări,

Hans Klemm

Ambasador

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, România

Diplomatul a vizitat câteva ateliere de meșteșuguri din Drăgoteni (Remetea) și Roșia, fiind impresionat de tehnicile tradiționale de încondeiere a ouălor de Paști și olărit. Pentru a cunoaște mai bine oferta ecoturisică a zonei dar şi provocările cu care ea se confruntă, Excelența Sa a străbătut, la pas, împrejurimile comunei Roșia, punctul de plecare al unor trasee de drumeție și cicloturism, descoperind Cheile Cuților și fermecătorul cătun Runcuri.

 

„A fost o mare onoare pentru noi să îl însoțim pe domnul Ambasador în periplul său prin satele Pădurii Craiului și să împărtășim cu domnia sa valorile și spiritul acestor locuri. Discuțiile purtate de domnul Ambasador cu actorii locali implicați în dezvoltarea turistică a zonei şi feedback-ul pozitiv primit, sunt un imbold pentru a continua această muncă, convinși că Pădurea Craiului a devenit în ultimii ani, și datorită nouă, un loc mai bun în care să trăiești și un loc mai bun de vizitat”, a precizat Paul Iacobaş, managerul destinației.

Managementul destinației Pădurea Craiului este asigurat de Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor, cu sprijin financiar al Programului Green Entrepreneurship – Dezvoltarea Destinațiilor de Ecoturism din România, un program comun al Romanian-American Foundation și Fundația pentru Parteneriat.

 

Pentru mai multe informații, persoana de contact este Paul Iacobaş, manager destinaţie, tel. 0745602301 sau email turism@padureacraiului.ro.