Experiente

Aventura

aventura in piatra craiului

Trăieşte-ţi aventura în Pădurea Craiului!

10 tipuri de experiențe diferite, peste 300 km de trasee de cicloturism, prima rețea de trasee de alergare montană din țară, unica rețea de peșteri de speoturism din Europa de Est, te așteaptă să le descoperi.

Pentru nostalgici și nu numai, recomandăm excursiile cu trenul și cu rucsacul în spate.

Călătorie spre centrul pământului

Nouă peşteri speoturistice, pe cât de provocatoare pe atât de frumoase, îi aşteaptă pe cei mai curajoși în călătoria spre centrul pământului.

Peştera Bătrânului, sistemul Ciur Ponor, peştera Gruieţului sau peştera Osoi sunt doar o parte din cavernele prin care orice aventurier care se respectă trebuie să treacă măcar o dată în viaţă.

Luați legătura cu unul din operatorii turistici din zonă pentru a primi o ofertă personalizată.

! Vizitarea peșterilor speoturistice se face doar în prezența unui ghid specializat, echipați corespunzător și cu respectarea regulamentului de vizitare.

Mergi, aleargă, pedalează!

Pădurea Craiului oferă o reţea vastă de trasee dedicate drumeţiei, alergării montane şi cicloturismului.

Nu mai puțin de 17 trasee de drumeție marcate vă vor umple ziua și sufletele cu frumusețile lor.

Aceia pentru care drumeția e floare la ureche, pot să îşi încerce puterile pe unul din traseele de alergare montană (trail running) din Pădurea Craiului. Peisajul şi cele 9 trasee marcate, nu tocmai uşoare, îi lasă fără respiraţie chiar şi pe cei mai încercaţi sportivi.

Peste 300 de kilometri de trasee pentru cicloturism şi mountainbike vă așteaptă să descoperiți Pădurea Craiului pe două roți.

Traseele marcate leagă obiectivele turistice importante din zonă, în aşa fel încât cei ce se încumetă să le parcurgă să poată spune că s-au bucurat de o vacanţă activă, dar au şi gustat câte puţin din atracţiile zonei.

În Roşia, Remetea, Şuncuiuş şi pe valea Iadului, turiştii dornici de aventură au la dispoziţie mai multe centre de închiriat biciclete.

Nu uitați!…Interregional Călători (www.viaterraspedition.ro) vă pune la dispoziție vagoane dotate cu suport pentru biciclete, pe ruta Cluj Napoca – Oradea. Profitați de asta. Veți avea o excursie cu un impact redus în mediu, vă veți bucura de peisaj și veți scăpa de aglomerația de pe șosele.

Calea spre înălţimi sau via ferrata și escaladă

Pădurea Craiului este destinația cu cea mai densă reţea de trasee de via ferrata din România. Cele 6 astfel de trasee de aventură pot fi o provocare pentru mai multe zile.

De la peste 100 de metri înălţime, frumuseţea defileului Crişului Repede devine de-a dreptul spectaculoasă.

Traversarea podului indian din Cheile Cuților vă va oferi o perspectivă diferită asupra conceptului ”de a traversa o vale”.

La Montana Land în Șuncuiuș veți descoperi un adevărat parc de aventură cu trasee cu grade diferite de dificultate.

În plus, Pădurea Craiului are trasee de via ferrata chiar şi pentru cei mai mici aventurieri!

Atenţie! Aceste trasee nu pot fi abordate fără echipament specific. Recomandăm parcurgerea lor sub îndrumarea operatorilor turistici specializați.

Rafting sau aventură pe ape repezi

Mai cu seamă toamna, când precipitaţiile sunt mai abundente şi primăvara, când se topesc zăpezile, o tură cu barca pe apele Crişului Repede devine sinonimă cu o consistentă infuzie de adrenalină.

La tot pasul, de la Bratca la Vadu Crişului, prin defileu, pot fi întâlnite peisaje care de care mai surprinzătoare.

„Ud dar fericit” e cea mai simplă definiţie pentru o astfel de experienţă.

! Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că activitățile în natură prezentate în acest material sunt activități cu potenţial de risc. Informaţiile prezentate vor fi folosite numai împreună şi ţinând cont de nivelul de experienţă şi gradul de antrenament pe care îl aveţi.

Asociația CAPDD Bihor nu poate fi făcută responsabilă pentru nici o daună fizică sau morală survenită în urma utilizării informaţiilor prezentate pe pagina web www.padureacraiului.ro.