BARLANGI TURIZMUS, Ismerd meg

Bőgő-barlang

Gruiet IMG 8175

Bőgő-barlang

Földrajzi elhelyezkedés Biharrósa község
Szintkülönbség 20 m (-0 m) (+20 m)
Barlang hossza 414 m
Látogatható szakasz hossza 350 m
Látogatás időtartama 1 óra
Csoport maximális létszáma  8 fő
Látogatható április 16. – október 14. között
Nehézségi fokozat könnyű

Bőgő-barlang leírása!

A föld alatti kalandok felfedezésére vágyók a Bőgő-barlanggal kezdhetnek. Mivel gyerekek által is bejárható, ez szintén „egy iskola barlang a Király-erdőben”.

A Bőgő-barlang a Steazelor-völgy bal oldalán található, a Sebes-Körös szoros-Király-erdő Natura 2000-es területen, Biharrósa község közigazgatási területén, Bihar megyében.

A fold alatti üregnek van egy aktív része, amelyen egy föld alatti patak folyik keresztül, és egy érdekes képződményekben gazdag foszilis része.

Az optimális hőmérsékletnek és páratartalomnak köszönhetően, több mint hat deneverfajnak van itt otthona, ezek a lenyűgöző, repülni képes emlősök echolokációt használnak a tájékozódáshoz.

Az aktív részében nagyon sok érdekes képződmény, eróziós jelenség, fordított vízmosás található … Nem egy nagy barlang, de amennyire kicsi, annyira érdekes. A foszilis részében vannak valósággal lenyűgöző méretű képződmények, amint lenyűgözőek az itt található egyes termek is”. (Gheorghe Brijan, „Speodava Barlangász Klub”, Vaskohsziklás)

Meg szeretnéd látogatni a Bőgő-barlangot?

Ce trebuie să stii:
Programare & Tarife de vizitare
Ia legătura cu un operator turistic local care îți va face o ofertă de preț și îți va facilita vizita, în conformitate cu regulamentul de vizitare al peșterii.
Ghidare & Echipament
Un ghid specializat vă va însoți pe toată durata vizitei, iar echipamentul individual de protecție vă va fi furnizat de către operatorii de turism din zonă.

Élmények a Rossia-patak völgyében

Látnivalók a Rossia-patak völgyében

Médiatár