Valea Crișului Repede

Pentru cunoscători Valea Crișului Repede este leagănul activităților de aventură, iar traseele de cicloturism de aici sunt pe măsura acestui renume.

Lungimea și gradul de dificultate peste medie sunt o provocare greu de refuzat de către orice pasionat de mountain biking.

Greu, dar face!, s-ar putea spune.

Odată ajunși sus, în vecinătatea satelor Zece Hotare, Tomnatic și Pojorâta drumul se mai îmbunează, atât cât să le permită bicicliștilor să se bucure de frumusețea peisajului. Și chiar sunt multe de văzut: păduri, poieni, câte un lac, case tradiționale, peisaj carstic.

După care urmeză coborâreaaaa… Ei bine, de asta o să vă aduceți aminte!

Cicloturism pe Valea Crișului Repede

Alege un traseu
Cicloturism Padurea Craiului aventura T

T4: Mountain biking la maxim

Un traseu de cicloturism scurt, dar provocator. În doar cîteva ore vei pedala prin poieni, fânețe, păduri și văi. Schimbarea succesivă a peisajului nu te va lăsa să te gandești la urcușurile și coborârile destul de solicitante. Din centrul satului Damiș pornim către ieșirea spre Roșia și chiar după ultimele case ale localităţii facem dreapta pe un drum pietruit ce străbate câmpul dominat de abruptul stâncos aflat deasupra peșterii de la Toaia, în urcuș lejer.

Citește mai departe

Cicloturism Padurea Craiului pe bicicleta T

T5: Pădurea Craiului și nestematele ei

Un traseu de cicloturism destul de dificil ce străbate pitoreasca zonă a platoului carstic Zece Hotare și comuna Vadu Crișului. Un parcurs cu multe urcări și coborâri, pe gustul oricărui pasionat de mountainbike.
Traseul începe din centrul satului Șuncuiuș, de unde urmăm DC 177 spre carieră. Drmul urcă în serpentine, până la carieră. De aici traseul începe să coboare ușor, pentru ca mai apoi să înceapă din nou să urce, destul de abrupt, spre cătunul Fățoaia.

Citește mai departe

Cicloturism Padurea Craiului Valea Misidului T

T7: Rezervat pentru entuziaști

Un traseu de cicloturism spectaculos care implică dese traversări prin albia pârâului Mișid și câteva sectoare de push – bike. Acest itinerar pune serios la încercare tehnica și rezistența fizică a bicicliștilor. E unul dintre acele trasee cu care te poți lăuda prietenilor. Din centrul comunei Șuncuiuș se urmează marcajul turistic triunghi albastru care merge în amonte până la vechiul castel, azi baza sportivă a LPS Bihorul.

Citește mai departe

Cicloturism Padurea Craiului Suncuius T

T8: Enduro track

Circuit de anduranță, dificil nu atât datorită distanței, cât mai ales din cauza alternanței de urcușuri și coborâșuri. Acestea pun la încercare abilitățile și rezistența fizică a fiecărui ciclist. În schimb, peisajele compensează din plin efortul făcut. Iar porțiunile de coborâre sunt „cireașa de pe tort”. Pornind din centrul satului Bratca, urmăm semnele care indică drumul spre Tabăra Bratca.

Citește mai departe

Atracții turistice de pe Valea Crișului Repede

Descoperă atracțiile turistice de pe Valea Crișului Repede

Galerie media

DESTINAȚIA TA DE AVENTURĂ