Valea Iadului

O coborâre căreia unii i-au spus „epică” sau un traseu zdravăn pe creastă reprezintă, pe scurt, oferta de trasee marcate pentru cicloturism din zona Văii Iadului.

Fiecare dintre aceste două circuite pune la grea încercare rezistența fizică și pe cea a frânelor, dar merită.

Odată ajuns în satul Ponoară, vei vrea să revii și să mai explorezi aceste locuri, cu bicicleta sau în drumeție.

Dincolo, pe creasta care desparte Valea Iadului de lunca Vișagului, peisajul e acel ceva care îți taie respirația… Desigur, dacă urcușul n-a făcut asta deja.

Și, de aici încolo, la vale, să te tot duci!

Cicloturism pe Valea Iadului

Alege un traseu
Cicloturism Padurea Craiului Valea Iadului T

T6: Adrenalină

Un traseu de cicloturism destul de dificil, dar nu foarte lung, cu două porțiuni de urcuș solicitante și cu o coborâre care va pune serios la încercare abilitățile tehnice ale cicliștilor. Panorama satului Ponoară, a împrejurimilor lui și cea a văii Iadului fac ca tot efortul depus să merite din plin. Din centrul satului Bratca, se porneşte spre ieșirea către Borod. Apoi, întâlnim o trecere la nivel a căii ferate. Aici ţinem înainte, urmând indicatorul rutier spre Lorău și Ponoară.

Citește mai departe

Cicloturism Creasta Bulz T

T10: Pădurea Craiului la superlativ

Marcat cu bandă roșie, acesta este unul dintre cele mai lungi, mai solicitante dar și mai spectaculoase trasee de cicloturism din Pădurea Craiului. Pe cei 50 de kilometri ai săi, acest traseu „dă totul”. Are unele porțiuni epuizante, altele mai tehnice, dar și peisaje de care temerarii pe biciclete își vor aminti cu siguranță. Traseul pornește din centrul comunei Bulz, mai precis de lângă Centrul de Informare Turistică al localității, și merge pe Drumul Județean DJ 108K …

Citește mai departe

Experiențe pe Valea Iadului

Descoperă și alte experiențe în zonă

Atracții de pe Valea Iadului

Descoperă atracțiile de pe Valea Iadului

Galerie media

DESTINAȚIA TA DE AVENTURĂ