Valea Roșia

Pe Valea Roșia ai ceva nou de descoperit la fiecare pas. Traseele de cicloturism din această parte a Pădurii Craiului merg, în majoritatea cazurilor, către destinații precise ca peștera Meziad sau peștera cu cristale din mina Farcu.

Dar sunt și rute pentru aceia care vor să-și petreacă mai toată ziua în șa, pedalând pe poteci puțin umblate.

Un lucru e sigur, ușoare sau ceva mai dificile, traseele de mountain bike de pe Valea Roșia au câte ceva de oferit pentru toți cicliștii care se încumetă să le străbată.

Transpirație și… inspirație. Peisajul e bonus!

Cicloturism pe Valea Roșia

Alege un traseu
Cicloturism panorma Padurea Craiului T

T1: Descoperă satul vechilor tradiții

Este un traseu de cicloturism scurt şi foarte lejer numai bun pentru o plimbare de după-amiază cu familia sau cu prietenii. Intinerarul are o singură porțiune de urcuș ceva mai dificilă, dar oferă, în schimb, șansa de a admira câteva peisaje frumoase și de a descoperi rare îndeletniciri tradiționale. Traseul pornește din centrul satului Remetea, în direcția de mers către Roșia.

Citește mai departe

Cicloturism Meziad Valea Pesterii T

T2: O vizită la Peștera Meziad

Un traseu de cicloturism în circuit ce poate fi parcurs într-o jumătate de zi. Obiectivul său principal este peștera Meziadului, una din cele mai mari și interesante peșteri amenajate din țară. Dar la întoarcere, traseul pune binișor la încercare forța și rezistența bicicliștilor. Traseul începe din centrul satului Remetea. Urmăm direcția indicată de semnul rutier, spre satul Meziad. La nici 400 de metri de la intersecție vom vedea un pod în stânga, peste pârâul Meziad.

Citește mai departe

Cicloturism Valea Rosia Cheile Albioarei T

T3: Pădurea Craiului, all-inclusive

Un traseu de cicloturism în circuit, cu un grad mediu de dificultate. Poate fi parcurs într-o jumătate de zi, luând în calcul și vizita la Peștera cu Cristale din mina Farcu. Parcurgându-l, cicloturiștii pot vedea câteva dintre cele mai reprezentative obiective ale Pădurii Craiului. Este un traseu pentru bicicliștii bine antrenați. Din Remetea se pornește spre Josani și în intersecția semnalizată cu un semn rutier care indică direcţia spre Goila, facem stânga.

Citește mai departe

Cicloturism Padurea Craiului Runcuri T

T9: Valea Roșiei în imagini

Un traseu de cicloturism relativ scurt, ce poate fi parcurs într-o jumătate de zi, dar care implică o serie de urcușuri susținute și câteva coborâri accentuate. Vizita la Peștera cu Cristale din mina Farcu, frumoasele panorame asupra comunei Roșia și a împrejurimilor răsplătesc din plin efortul făcut. Din centrul satului Roșia, mai precis din micuța piață aflată în fața primăriei, pornim spre satul Ponița. Apoi urcăm spre Peștera cu Cristale din mina Farcu.

Citește mai departe

Cicloturism Valea Rosia Padurea Craiului C

C10: Descoperă Valea Sohodolului

Un traseu de cicloturism plin de surprize ce traversează frumoasa vale a Sohodolului cu ale sale mici cascade și sectoare de chei mărginite de pereți înalți de calcar. Un parcurs pe gustul pasionaților de mountainbike, cu porțiuni de ”push bike” și o diferență totală de nivel de 850 de metri. Porțiunea de traseu ce merge paralel cu Valea Sohodolului poate fi parcursă și de către copii.

Citește mai departe

Cicloturism Padurea Craiului Cabesti C

C11: Descoperă Valea Dâlbii

Traseul parcurge o vale carstică, cu aspect de chei pe alocuri, în care apa își spune povestea veche de mii de ani: Șura Ușorilor, o veche peșteră prăbușită din care a rămas un interesant pod natural, sau Valea Izvoarelor, un mic afluent pe care putem admira fenomenul de izvor pietrifiant.

Citește mai departe

Experiențe pe Valea Roșia

Descoperă și alte experiențe în zonă

Atracții de pe Valea Roșia

Descoperă atracțiile de pe Valea Roșia

Galerie media

DESTINAȚIA TA DE AVENTURĂ