Experimenteaza, Speoturism

Peștera Gălășeni

Speoturism Padurea Craiului Valea Crisului Repede pestera Galaseni

Peștera Gălășeni

Localizare satul Gălăşeni, comuna Măgești
Denivelare 33 m (-21 m) (+12 m)
Dezvoltare 2.495 m
Lungimea traseului vizitabil: 2000 m
Durata vizitei 4 – 5 ore
Mărimea maximă a grupului: 8 persoane
Deschisă în perioada: 16 aprilie -14 mai și 16 august – 14 octombrie
Grad de dificultate mediu

Descriere peștera Gălășeni!

Peştera Gălăşeni se află în satul cu acelaşi nume din comuna Măgeşti. „Căpiţa de argint” şi „Galeria de Cristal” sunt doar câteva din atracțiile care fac din vizitarea acestei peșteri o amintire pentru o viaţă.

Peştera Gălăşeni este o peşteră cu sectoare active şi fosile, cu denivelări pozitive şi negative, cu galerii şi săli calde, frumos concreționate. Are o dezvoltare de 2.495 metri și oferă condiţii optime de temperatură şi umiditate pentru lilieci, atât pentru hibernare, cât şi pentru naşterea şi creşterea puilor.

Aş remarca Sala Liliecilor, mai ales pentru faptul că acolo îşi au sălaşul nu mai puţin de 16 specii de lilieci. Una din formaţiunile cele mai frumoase de aici, Căpiţa de Argint, va rămâne, cu siguranţă, în amintirea oricui a văzut-o. La fel ca şi Galeria de Cristal. Într-un cuvânt, o peşteră minunată”. (Andrei Acs, C.A.P.D.D. Bihor)

Dorești sa vizitezi peștera Gălășeni?

Ce trebuie să stii:
Programare & Tarife de vizitare
Ia legătura cu un operator turistic local care îți va face o ofertă de preț și îți va facilita vizita, în conformitate cu regulamentul de vizitare al peșterii.
Ghidare & Echipament
Un ghid specializat vă va însoți pe toată durata vizitei, iar echipamentul individual de protecție vă va fi furnizat de către operatorii de turism din zonă.

Experiente pe Valea Roșia

Atracții de pe Valea Roșia

Galerie foto din peștera Gălășeni.