Eco-tururi

Descoperă Defileul Crișului Repede pe bicicletă

Descopera Padurea Craiului pe bicicleta

Descoperă Defileul Crișului Repede pe bicicletă

Distanța de parcurs pe bicicletă este între 25 și 35 de km/zi. Suprafața de rulare este în principal asfalt (70%) și pietriș (30%). Recomandat bicicliștilor de weekend sau cu o pregătire fizică minimă. Traseele se pot adapta să fie mai dificile sau mai ușoare în funcție de componența grupului și nivelul de pregătire fizică.

Grup:
4 -20 persoane

Durata:
2 nopti

Cazare:
pensiune

Perioada:
mai-octombrie

Dificultate:
medie

Operator: Biciclez.ro

E-mail: contact@biciclez.ro
Telefon: +40 746 972 418
Website: www.biciclez.ro
Ghidare în: română, engleză,  germană

Detalii excursie

Vă propunem 3 zile relaxante, cu peisaje spectaculoase în defileul Crișului Repede. Localitatea Șuncuiuș este situată la poalele Munților Pădurea Craiului, pe cursul râului Crișul Repede, într-o zonă liniștită și deosebit de frumoasă.

Itinerar: Ziua 1

În prima zi ne întâlnim la unitatea de cazare aleasă și facem o scurtă plimbare cu bicicletele pentru a ne obișnui cu ele și a le regla pentru înălțimea și confortul fiecăruia.

14:00 – 16:00 Check in

16:00 – 19:00 Scurtă plimbare de acomodare cu bicicleta

19:00 – 20:00 Cină și foc de tabără

Itinerar: Ziua 2

În cea de-a doua zi străbatem câteva sate răsfirate pe dealurile eco-destinației Pădurea Craiului. După câteva urcări și coborâri mai anevoioase vizităm un obiectiv cultural, unic în județul Bihor: singura biserică de lemn care mai păstrează pe exterior o pictură religioasă din sec XVI, biserică situată în satul Valea Crișului. După o masa de prânz cu produse tradiționale, tura continuă prin păduri de fag spre unitatea de cazare, nu înainte de a vizita și biserica de lemn de la Beznea.

9:00 – 10:00: Mic Dejun

10:00 – 14:00 Pornire pe traseul cicloturistic

14:00 – 15:00 Prânz

15:00 – 17:00 Întoarcerea spre unitatea de cazare

18:00 – 19:00 Cină

Itinerar: Ziua 3

În cea de-a 3-a zi descoperim alte puncte de interes spectaculoase: Valea Boiului și cascada cu același nume. După servirea prânzului, iubitorii de aventură pot opta între o tură de speoturism în peștera Vântului (cea mai lungă peșteră din România), rafting sau via-ferrata.

9:00 – 10:00: Mic Dejun

10:00 – 13:00 Pornire pe traseul cicloturistic

13:00 – 14:00 Prânz

14:00 – 19:00 Activitate opțională: speoturism, rafting sau via-ferrata

Itinerar: Ziua 4 (Optional)

Suplimentar, se poate opta și pentru a 4-a zi de cicloturism

Traseu de cicloturism și vizitarea unui atelier de olărit sau a peșterii Unguru Mare

Galerie foto

Cazare și masă

În funcție de disponibilitate, cazarea se va face la pensiunea Gradia din Șuncuiuș https://pensiuneagradia.ro/ sau la pensiunea Hanu Brătcuței din Bratca https://hanubratcutei.ro/

Mic dejun: bufet suedez cu produse tradiționale

Cină: tradițional românească (se poate adapta la cerințele clienților)

La cerere există posibilitatea de a răspunde unor nevoi alimentare specifice (regim vegetarian sau vegan).

Tarife și servicii

Tariful variază în funcție de mărimea grupului și serviciile specifice incluse

Pentru detalii privind tarifele: contact@biciclez.ro Telefon: +40 0746 972 418

Servicii oferite: cazare, masă, ghidaj, intrare la peșteri și alte obiective turistice, închiriere echipamente, rafting, via ferrata. speoturism.

Notă: se aplică tarif suplimentar pentru cazare în regim single.

Echipament minim necesar

  • Rucsac pentru ture de o zi
  • Pelerină de ploaie
  • O bluză călduroasă
  • Ochelari de soare
  • Echipament sport
  • Pantaloni ciclism (opțional)
  • Biciclez.ro pune la dispoziție contra cost bicicletă de munte sau electrică, pe mărimea fiecărui participant, cască și mănuși de protecție.

Despre noi

Motto-ul nostru este: ”Bucură-te de frumoasele meleaguri Românești din șaua bicicletei!”

Povestea Biciclez.ro a început cu o călătorie caritabilă în anul 2017: parcurgerea pe bicicletă a Europei, de la Londra, Marea Britanie până în Oradea, România.

Doi ani mai târziu, familia Biciclez.ro s-a mărit cu oameni pasionați și determinați să arate unicitatea și frumusețea meleagurilor Românești.

De atunci, vă punem la dispoziție trasee spectaculoase, activități unice, bună dispoziție precum și biciclete de munte, de soșea, electrice și echipamente de protecție.

Serviciile noastre vă dau șansa să participați la evenimente lunare în locații inedite ale munților Apuseni. Evenimentele noastre combină ciclismul cu activități precum sporturi de aventură (speoturism, via ferrata, rafting), activități culturale (muzee etnografice, ateliere de olărit, cursuri de fotografie în natură) și activități de relaxare (piscină, saună, masaj, cursuri de yoga și meditație).

Toate acestea combinate cu cascade, vârfuri de munți, ghețari subterani precum și gustarea preparatelor locale vă vor face vacanța de neuitat.

Biciclez.ro organizează și vacanțe pe biciclete personalizate, atât ghidate cât și fără ghid, pentru tine și prietenii tăi. Tot ce trebuie să faci este să te alături comunității Biciclez.ro!