Descoperă, Speoturism

Peștera Gruieț

Gruiet IMG 8175

Peștera Gruieț

Localizare comuna Roşia
Denivelare 20 m (-0 m) (+20 m)
Dezvoltare 414 m
Lungimea traseului vizitabil: 350 m
Durata vizitei 1 ore
Mărimea maximă a grupului: 8 persoane
Deschisă în perioada: 16 aprilie – 14 octombrie
Grad de dificultate ușor

Descriere peștera Gruieț!

Cei dornici să descopere aventura subterană pot începe cu peştera Gruieţului. Accesibilă chiar şi copiilor, aceasta este o altă „peşteră şcoală din Pădurea Craiului”.

Peștera Gruiețului este localizată pe versantul stâng al văii Șteazelor, în Situl Natura 2000 Defileul Crișului-Pădurea Craiului, pe teritoriul administrativ al localității Roșia, județul Bihor.

Cavitatea subterană are o parte activă, străbătută de un pârâu subteran, și o parte fosilă, cu multe formaţiuni interesante.

Datorită condițiilor optime de temperatură și umiditate, aici se adăpostesc mai mult de șase specii de lilieci, mamifere fascinante, capabile de zbor și care folosesc pentru orientare ecolocația.

Pe partea sa activă are multe formaţiuni foarte interesante, fenomene de eroziune, marmite inverse… Nu e o peşteră mare, dar pe cât este de mică, pe atât e de interesantă. În zona fosilă există formaţiuni chiar impresionante ca dimensiune, precum impresionantă este şi mărimea unor săli de aici”. (Gheorghe Brijan, „Clubul de Speologie Speodava”, Ştei)

Dorești sa vizitezi peștera Gruieț?

Ce trebuie să stii:
Programare & Tarife de vizitare
Ia legătura cu un operator turistic local care îți va face o ofertă de preț și îți va facilita vizita, în conformitate cu regulamentul de vizitare al peșterii.
Ghidare & Echipament
Un ghid specializat vă va însoți pe toată durata vizitei, iar echipamentul individual de protecție vă va fi furnizat de către operatorii de turism din zonă.

Experiente pe Valea Roșia

Atracții de pe Valea Roșia

Galerie foto din peștera Gruieț.