Experimenteaza, Speoturism

Peștera Moanei

Speoturism Padurea Craiului speologie in pestera Moanei

Peștera Moanei

Localizare comuna Roşia
Denivelare 104 m (-0 m) (+104 m)
Dezvoltare 1171 m
Lungimea traseului vizitabil: 350 m
Durata vizitei 2 ore
Mărimea maximă a grupului: 8 persoane
Deschisă în perioada: 16 aprilie – 14 octombrie
Grad de dificultate mediu

Descriere peștera Moanei!

Despre Peştera Moanei se spune că este un adevărat labirint sculptat de ape în calcar. Dacă efortul de a ajunge până aici nu o va face, frumuseţea celor două cascade subterane, vă va tăia, cu siguranţă, respiraţia.

Peștera Moanei este localizată în Situl Natura2000 Defileul Crișului-Pădurea Craiului, pe teritoriul administrativ al localității Șuncuiuș, județul Bihor, în versantul drept al Cheilor Mișidului. Este o peşteră relativ mică, care oferă condiţii optime pentru hibernarea a cel puțin 8 specii de lilieci.

 

O peşteră relativ lejeră, uşor accesibilă. Are două cascade, de trei şi respectiv, patru metri înălţime, care sunt foarte frumoase. După părerea mea acestea sunt cele mai deosebite atracţii turistice din această peşteră. Merită văzute! Permanenta cădere a apei îndeamnă turistul ajuns aici la meditaţie”. (Tudor Rus, „Clubul de Speologie Speodava”, Ştei)

Dorești sa vizitezi peștera Moanei?

Ce trebuie să stii:
Programare & Tarife de vizitare
Ia legătura cu un operator turistic local care îți va face o ofertă de preț și îți va facilita vizita, în conformitate cu regulamentul de vizitare al peșterii.
Ghidare & Echipament
Un ghid specializat vă va însoți pe toată durata vizitei, iar echipamentul individual de protecție vă va fi furnizat de către operatorii de turism din zonă.

Experiente pe Valea Roșia

Atracții de pe Valea Roșia

Galerie foto din peștera Moanei.