Experimenteaza, Speoturism

Peștera Osoi

Speoturism speologie in pestera Osoi

Peștera Osoi

Localizare comuna Vârciorog
Denivelare 17 m (-15 m) (+2 m)
Dezvoltare 3177 m
Lungimea traseului vizitabil: 1300 m
Durata vizitei 3-4 ore
Mărimea maximă a grupului: 8 persoane
Deschisă în perioada: 16 aprilie – 14 octombrie
Grad de dificultate mediu

Descriere peștera Osoi!

Peștera Osoi, cu amplele sale spații subterane frumos împodobite, este un reper pentru orice speolog pasionat. Însă pentru a ajunge acolo, pregătiți-vă de un târâș cu o lungime de câțiva zeci de metri în care veți reevalua conceptul de spațiu vital.

Un ciudat sentiment, aproape mistic spun unii, este ceea ce simţi când treci prin câmpurile de stalagmite asemănătoare unor lumânări şi când, sub raza lanternei, acestea par că se aprind una după alta, înaintea ochilor tăi.

Peștera Osoi este localizată în Situl Natura2000 Defileul Crișului-Pădurea Craiului, pe teritoriul administrativ al localității Vârciorog, județul Bihor.

Împreună cu cele două abriuri fosile, peștera Osoi reprezintă un adăpost ocazional pentru minim 7 specii de lilieci, 6 dintre ele fiind considerate specii de importanţă comunitară.

– „O super-peşteră! Aş compara-o cu Peştera Urşilor. Are spaţii vaste, e uşor de parcurs, are foarte multe stalagmite asemănătoare unor lumânări. Deşi nu e o peşteră care să pună la lucru abilităţile tehnice ale speologilor, Peştera Osoi este un veritabil labirint subteran şi e bine să fii atent, să nu te rătăceşti”. (Tudor Rus, „Clubul de Speologie Speodava”, Ştei)

Dorești sa vizitezi peștera Osoi?

Ce trebuie să stii:
Programare & Tarife de vizitare
Ia legătura cu un operator turistic local care îți va face o ofertă de preț și îți va facilita vizita, în conformitate cu regulamentul de vizitare al peșterii.
Ghidare & Echipament
Un ghid specializat vă va însoți pe toată durata vizitei, iar echipamentul individual de protecție vă va fi furnizat de către operatorii de turism din zonă.

Experiente pe Valea Roșia

Atracții de pe Valea Roșia

Galerie foto din peștera Osoi.