Explorează, Speoturism

Peștera Hârtopul Bonchii

Padurea Craiului HARTOPUL BONCHII

Peștera Hârtopul Bonchii

Localizare comuna Roşia
Denivelare 163 m (-0 m) (+163 m)
Dezvoltare 6686 m
Lungimea traseului vizitabil: 6000 m
Durata vizitei 6 ore
Mărimea maximă a grupului: 8 persoane
Deschisă în perioada: 16 aprilie – 14 octombrie
Grad de dificultate dificil

Descriere peștera Hârtopul Bonchii!

Explorarea din peștera Hârtopul Bonchii începe cu o coborâre pe verticală şi se întinde pe nu mai puţin de 6.686 de metri lungime. În adâncuri ai să descoperi o lume încremenită în timp, aşa cum a fost ea poate acum câteva milioane de ani. Poţi să vezi melci şi scoici în stare fosilă. Tot aici poţi vedea urmele pe care, în trecerea lor, aceste fiinţe primitive le-au desenat pe piatra din pereţii peşterii, adevărate dantelării ale naturii.

Peștera Hârtopul Bonchii este localizată în Situl Natura 2000 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului, în apropierea localității Roșia, județul Bihor. Peștera face parte dintr-un complex carstic care cuprinde Peștera Gruieţ – Peștera Hârtopul Bonchii.

 

Favorita mea! Are şase kilometri lungime, ceea ce e destul de mult. Pentru parcurgerea ei este, totuşi, nevoie de o minimă iniţiere. Are pasaje strâmte şi săli foarte largi. Alternanţa acestor spaţii subterane crează imagini greu de uitat. În plus, există numeroase fosile: melci, scoici… Imprimate în piatră, ele dau naştere unor desene foarte frumoase”. (Tudor Rus, „Clubul de Speologie Speodava”, Ştei)

Dorești sa vizitezi peștera Hârtopul Bonchii?

Ce trebuie să stii:
Programare & Tarife de vizitare
Ia legătura cu un operator turistic local care îți va face o ofertă de preț și îți va facilita vizita, în conformitate cu regulamentul de vizitare al peșterii.
Ghidare & Echipament
Un ghid specializat vă va însoți pe toată durata vizitei, iar echipamentul individual de protecție vă va fi furnizat de către operatorii de turism din zonă.

Experiente pe Valea Roșia

Atracții de pe Valea Roșia

Galerie foto din peștera Hârtopul Bonchii.