Drumeție în Pădurea Craiului, munții Apuseni

Descoperă la pas chei, defilee, platouri carstice pe trasee marcate și poteci tematice

Pădurea Craiului este cu adevărat un paradis al drumețiilor. De la trasee pentru începători potrivite și pentru familii cu copii, la trasee de trekking pentru cei experimentați și dornici să atingă vârfuri de stânci, potecile marcate vă vor purta de-a lungul unor peisaje spectaculoase. Nu trebuie să fii neaparat antrenat sau să ai condiție fizică bună, pentru că Pădurea Craiului o poți descoperi și încetișor, la pas bucurându-te de liniște și aer curat!

Daca ești un adept al ecoturismului, poți să descoperi prin catunele răsfirate pe dealuri, comunitățile locale care mai păstrează obiceiuri și tradiții străvechi. Pentru cei care vor să își pună la încercare atât mintea cât și corpul pentru un plus de aventură și provocare în Pădurea Craiului sunt trasee marcate care necesită și escaladări. Descoperă Pădurea Craiului la pas în toată unicitatea și frumusețea ei!

Trasee de drumeție

Selectează zona
drumetie valea boilui familie circuit cascada boiului

Circuitul Valea Boiului

Un traseu de 9 kilometri, de dificultate medie, ce poate fi parcurs în circa 4 ore, care oferă drumeţilor imaginea frumoasei cascade a Boiului dar şi câteva puncte de belvedere cu largi panorame asupra văii Crişului Repede. Itinerarul pornește din satul Lorău (comuna Bratca), mai precis, de la podul de peste Crișul Repede.

Citește mai departe

drumetie belvedere defileul crisului repede circuitul galben

Circuitul galben al Defileului Crișului Repede

Un traseu foarte plăcut, cu o lungime de 7 kilometri, uşor de străbătut în circa 4 ore. Mergând pe marcajul punct galben, turiştii pot atinge trei puncte de belvedere şi pot vizita trei peşteri. Itinerarul porneşte de la vechea cabană Peştera. După ce traversăm podul de beton care trece peste apele Crişului Repede, ajungem în halta Peştera.

Citește mai departe

drumetie suncuius panorama spre imasul batranului cruce albastra suncuius pestera batranului

Șuncuiuș – Peștera Bătrânului

Un traseu „de legătură”, fără porţiuni dificile, dar cu peisaje încântătoare. Cei 8 kilometri ai acestui itinerar marcat cu cruce albastră, pot fi parcurşi în circa 4 ore. Turiştii trebuie să ţină cont şi că, odată ajunşi la destinaţie, au de făcut cale întoarsă ori pot să îşi asigure „ieşirea din traseu” coborând spre fosta cabană „Peştera”, de la Vadu Crişului.

Citește mai departe

drumetie panorama cheile cutilor circuitul cheile cutilor

Circuitul Cheile Cuților

Circuitul Cheile Cuților este un traseu de drumeție nu mai lung de 3 kilometri, accesibil tot timpul anului și uşor de parcurs. În cel mult două ore, acest traseu oferă drumeţilor priveliştea unor abrupturi stâncoase şi mai multe peşteri. La capătul satului Poniţa, din comuna Roşia, se află o parcare.

Citește mai departe

drumetie izbucul vaii rosia pestera farcu izbucul rosiei

Traseul Peştera cu cristale din mina Farcu – izbucul Roşia

Un traseu de drumeție uşor, deschis tot timpul anului, ce poate fi parcurs în circa o oră. Porneşte din parcarea Peşterii cu cristale din mina Farcu. Marcat cu cruce albastră, traseul începe cu un coborâș lejer pe păşunea comunală. Aici întâlnim prima filigorie de pe traseu, loc bun de popas, pentru a admira peisajul.

Citește mai departe

drumetie valea rosia circuit cheile lazurilor

Circuitul Cheile Lazurilor

Circuitul Cheile Lazurilor este un traseu de drumeție marcat cu punct albastru ce poate fi parcurs în circa trei ore. Nu este recomandat în sezonul rece deoarece traversează valea Lazurilor. Traseul porneşte din parcarea Peşterii cu cristale din Mina Farcu și începe cu un urcuş lejer pe păşunea comunală.

Citește mai departe

drumetie padurea craiului coada lacului stana de vale

Coada Lacului Leșu – Stâna de Vale

O variantă, mai actuală, a vechiului traseu de drumeție care făcea legătura între motelul „Baraj Leşu” şi staţiunea Stâna de Vale, având acelaşi marcaj, bandă albastră. Noua variantă a acestui itinerar montan porneşte din centrul satului de vacanţă Coada Lacului. Sunt 19 kilometri, relativ uşor de parcurs în circa 6 ore.

Citește mai departe

Drumetie Valea Iadului panorama creasta Bulz

Circuitul Bulzului

Un traseu gândit pentru o zi petrecută în şaua bicicletei, care poate deveni, în egală măsură, o atracţie turistică pentru drumeţi. Zona recomandată pentru drumeție a traseului începe aproape de limita dintre judeţele Bihor şi Cluj, la aproape 1.000 de metri altitudine, şi oferă turiştilor unele din cele mai frumoase peisaje …

Citește mai departe

drumetie pestera meziad meziad stana de vale

Peștera Meziad – Stâna de Vale

Traseul de drumeție Meziad – Stâna de Vale, marcat cu triunghi albastru, este unul destul de dificil, ţinând cont de faptul că urcă peste 1.000 de metri diferenţă de nivel, cel mai înalt punct al său aflându-se în vecintătatea cabanei Gaudeamus – Stâna de Vale. Atenţie! O parte a traseului, cea care lega periferia satului Meziad de cabana şi peştera cu acelaşi nume …

Citește mai departe

Suncuius versantul drept

Cabana Meziad – Motelul Baraj Leşu

Marcat cu  triunghi albastru, itinerarul cabana Meziad – motel Baraj Leşu, prin satul de vacanţă Coada Lacului, are 23 de kilometri. Din aceştia, ultimii 11 sunt de parcurs pe şosea. Avantajul acestui traseu e acela că, în circa 3 ore …

Citește mai departe

Experiențe în Pădurea Craiului, munții Apuseni

Descoperă și alte experiențe din Pădurea Craiului, munții Apuseni

Atracții turistice în Pădurea Craiului, munții Apuseni

Descoperă atracțiile turistice din Pădurea Craiului, munții Apuseni

Galerie media

DESTINAȚIA TA DE AVENTURĂ