Valea Roșia

Zona Roșia, descoperă satul de munte, la el acasă!

Ce poate fi mai plăcut şi mai reconfortant decât să te plimbi, cât e ziua de lungă, prin natură? Păduri, fâneţe, case vechi făcute din lemn. Traseele turistice din comuna Roşia şi din împrejurimi invită călătorii să petreacă momente de relaxare, într-un peisaj idilic.

Până recent prea puțin cunoscută de turiști, zona Văii Roșia oferă drumeților câteva surprize plăcute. Toate traseele de aici duc către obiective turistice importante, precum peștera cu cristale din mina Farcu, peștera Meziadului, izbucul Roșiei, panorama cheilor Lazurilor sau moara de apă de la marginea satului Lazuri. Sunt locuri în care natura și tradițiile se află încă în armonie, locuri ce merită descoperite în tihnă, pas cu pas.

Trasee de drumeție pe Valea Roșia

Alege un traseu
drumetie panorama cheile cutilor circuitul cheile cutilor

Circuitul Cheile Cuților

Circuitul Cheile Cuților este un traseu de drumeție nu mai lung de 3 kilometri, accesibil tot timpul anului și uşor de parcurs. În cel mult două ore, acest traseu oferă drumeţilor priveliştea unor abrupturi stâncoase şi mai multe peşteri. La capătul satului Poniţa, din comuna Roşia, se află o parcare.

Citește mai departe

drumetie izbucul vaii rosia pestera farcu izbucul rosiei

Traseul Peştera cu cristale din mina Farcu – izbucul Roşia

Un traseu de drumeție uşor, deschis tot timpul anului, ce poate fi parcurs în circa o oră. Porneşte din parcarea Peşterii cu cristale din mina Farcu. Marcat cu cruce albastră, traseul începe cu un coborâș lejer pe păşunea comunală. Aici întâlnim prima filigorie de pe traseu, loc bun de popas, pentru a admira peisajul.

Citește mai departe

drumetie valea rosia circuit cheile lazurilor

Circuitul Cheile Lazurilor

Circuitul Cheile Lazurilor este un traseu de drumeție marcat cu punct albastru ce poate fi parcurs în circa trei ore. Nu este recomandat în sezonul rece deoarece traversează valea Lazurilor. Traseul porneşte din parcarea Peşterii cu cristale din Mina Farcu și începe cu un urcuş lejer pe păşunea comunală.

Citește mai departe

Experiențe pe Valea Roșia

Descoperă și alte experiențe în zonă

Atracții de pe Valea Roșia

Descopră atracțiile de pe Valea Roșia

Galerie media

DESTINAȚIA TA DE AVENTURĂ