Escaladă în Pădurea Craiului

Să te cațeri pe stâncă este mai mult decât un simplu sport, este un stil de viață și un mod de a te autoeduca.

Escalada este unul dintre cele mai complexe și provocatoare experiențe în natură pe care le poți experimenta. Îți va aduce multe satisfacții personale și destule beneficii pentru minte, corp și suflet, pe care nu le poți găsi ușor altfel.

Defileul Crișului Repede e un loc cu tradiție în practicarea escaladei. În plus, noi zone de escaladă, cu trasee pentru toate gusturile (inclusiv copii sau începători) au fost deschise la Vârciorog, pe Valea Poienii în zona peșterii Osoi și la Roșia, în Cheile Lazurilor.

În defileul Crișului Repede, pe pereții verticali, modelați în calcar de ape și vremuri, s-au format generații de cățărători. Pe când pasiunea pentru aceste sporturi lua avânt în România, veneau aici din Cluj, din Oradea și chiar de mai departe, temerari dornici să învețe tainele cățărării pe stâncă.

Între Șuncuiuș și Vadu Crișului au fost amenajate zeci de trasee de alpinism și escaladă, de diferite lungimi și cu variate grade de dificultate. De la începători, până la cei mai experimentați cățărători, toți găsesc aici câte un perete pe măsura forței și agilității lor. Pentru ei, acesta poate fi locul în care, într-adevăr, aventura nu se termină niciodată.

Mai multe detalii despre toate aceste zone de escaladă găsiți pe site-ul www.alpinismbihor.ro

Experiențe în munții Pădurea Craiului

Descoperă și alte experiențe în munții Pădurea Craiului

Atracții în munții Pădurea Craiului

Descopră atracțiile din munții Pădurea Craiului

Galerie media

DESTINAȚIA TA DE AVENTURĂ