ÉLMÉNYEK

KALAND

aventura in piatra craiului

Éld meg a kalandodat a Király-erdőben!

10 különböző élmény, több mint 300 km kerékpáros túraútvonal, az ország első hegyifutó pályákból álló hálózata, Kelet-Európa egyetlen látogatható barlangokból álló hálózata arra várnak, hogy fedezd fel őket.

A nosztalgiázóknak, és nem csak nekik, a vonatos és hátizsákos kirándulásokat ajánljuk.

Utazás a föld központja felé

Tíz kihívást jelentő, nagyon szép látogatható barlang várja a legbátrabbakat egy, a föld  központjába vezető utazásra. A Pokol-barlang, a Ponor-Csűr rendszer, a Bőgő-barlang vagy az Oszoly-barlang csak néhány azon üregek közül, amelyeket bármelyik magára valamit is adó kalandor legalább egyszer életében fel kell keressen.

Vegyék fel a kapcsolatot a környék egyik utazásszervezőjével, hogy egy személyre szabott ajánlatot kapjanak.

! A látogatható barlangokat csak egy szakképzett túravezetővel együtt lehet meglátogatni, megfelelő felszereléssel és betartva a látogatási szabályzatot.

Gyalogolj, fuss, pedálozz!

A Király-erdő egy kiterjedt túrázásnak, hegyi futásnak és kerékpáros turizmusnak szentelt útvonalak hálózatával rendelkezik.

A napjukat és a lelküket nem kevesebb mint 17 jelzett gyalogos turistaút fogja megtölteni szépségével.

Akiknek a túrázás csupán gyerekjáték, kipróbálhatják erejüket a Király-erdő egyik hegyifutó pályáján (trail running). A táj szépségétől és a nem igazán könnyű 9 jelzett pályától még a legedzettebb sportólóknak is elakad a lélegzete.

Több mint 300 kilométer kerékpáros és mountainbike túraútvonal várja a Király-erdőt két keréken felfedezni szándékozó turistákat.

A jelzett túraútvonalak összekötik a környék fontos turisztikai látnivalóit, ezért akik bejárják őket kerékpárral elmondhatják, hogy egy aktív vakációban volt részük, miközben belekóstoltak a környék látnivalóiba is.

Biharrósán, Magyarremetén, Vársonkolyoson és a Jád-völgyén a kalandra vágyóknak több kerékpárkölcsönző központ áll rendelkezésükre.

Ne feledjék! … A Kolozsvár – Nagyvárad útvonalon az Interregional Călători (www.viaterraspedition.ro) vasúti társaság kerékpártartókkal ellátott vagonokat biztosít az utasok számára. Használják ki ezt a lehetőségét. A kirándulásuknak alacsony lesz a környezeti hatása, élvezni fogják a taját és megszabadulnak az utak zsúfoltságától.

Út a magasba, avagy via ferrata és sziklamászás

 

A Király-erdőben található Románia via ferrata útvonalakból álló legsűrűbb hálózata. A 6 ilyen kaland-útvonal több napos kihívást jelenthet a merészek számára.

Több mint 100 méter magasságból a Sebes-Körös szurdokvölgye lenyűgöző látványt nyújt.

A Fehérkő-szorosban található indiánhídon való átkelés egy új megvilágításba fogja helyezni az ”egy völgyön való átkelés” fogalmát.

A Vársonkolyoson található Montana Land különböző nehézségi fokozatú útvonalai egy valóságos kalandparkot hoznak létre.

Ezenkívül, A Király-erdő rendelkezik via ferrata útvonalakkal a legfiatalabb kalandra vágyók számára is!

Figyelem! Ezeket az útvonalakat csak speciális felszereléssel lehet bejárni. Azt ajánljuk, hogy szakosodott utazásszervezők irányításával járják be őket.

Rafting, avagy kaland gyors vizeken

Főleg ősszel, amikor több a csapadék és tavasszal, amikor olvad a hó egy csónaktúra a Sebes-Körös vizein szinonimájává válik egy kiadós adrenalin-infúziónak. Barátkától Révig haladva a szurdokvölgyön keresztül mindenütt bámulatosnál bámulatosabb tájban lehet gyönyörködni.

„Vizesen de boldogan”, ez a legegyszerűbb meghatározása egy ilyen élménynek.

! Kérjük vegyék figyelembe, hogy az ebben az anyagban bemutatott természetben szervezett tevékenységek potenciális kockázattal járó tevékenységek. Az itt bemutatott információkat csak együtt kell használni, figyelembe véve a tapasztalati és a felkészültségi szintjüket.

A CAPDD Bihor Egyesület nem tehető felelőssé semmilyen a www.padureacraiului.ro weboldalon közölt információ használatából eredő fizikai sérülésért vagy erkölcsi kárért.