Noutăți, Uncategorized

Cu cortul în Pădurea Craiului, munții Apuseni: locuri de campare și sfaturi de călătorie

Padurea Craiului camping cort natura

Cu cortul în Pădurea Craiului, munții Apuseni: locuri de campare și sfaturi de călătorie

Ești un pasionat al activităților în aer liber și cauți un loc special unde să-ți așezi cortul? Venim în ajutorul tău cu recomandări despre cele mai bune locuri de camping în Pădurea Craiului, munții Apuseni, plus echipamentul necesar și câteva sfaturi pentru o vacanță responsabilă.

Ieșirile cu cortul îți oferă ocazia de a petrece timp de calitate în natură, de a te bucura de liniște și de a crea amintiri de neuitat alături de prieteni și familie. În plus, este o opțiune mai puțin costisitoare pentru o vacanță de neuitat.

Cu cortul în Pădurea Craiului, munții Apuseni. Locuri de campare

Ce poate fi mai frumos decât să te prindă seara la foc, obosit după o zi petrecută pe potecile Pădurii Craiului și cu gândul la aventura zilei de mâine? Poate doar așteptarea nopții pe care o vei petrece sub cerul liber.

Poți opta pentru a sta în propriul cort într-un loc de campare amenajat corespunzător cu facilitățile de care ai nevoie pentru o experiență autentică și simplă, sau în corturi de glamping, unde vei găsi confort premium în mijlocul naturii. O altă opțiune este să vii cu rulota, care oferă un echilibru perfect între confort și flexibilitatea de a fi aproape de natură.

Dacă alegi să vii cu cortul în zona Pădurea Craiului poți explora o mulțime de atracții naturale sau culturale și te vei bucura de peisaje spectaculoase.

Te așteaptă o varietate de experiențe de aventură. Printre activitățile populare se numără cicloturismul, raftingul, drumeția, via ferrata și escalada. De asemenea, poți vizita peșterile amenajate, dar și să experimentezi speoturismul.

Cu cortul în Pădurea Craiului, munții Apuseni. Echipament necesar

☑️ Cort – dacă alegi un camping accesibil cu mașina, orice model de cort, chiar și cele de dimensiuni mai mari sunt potrivite, dacă alegi însă câteva zile de trekking îți recomandăm un cort cât mai compact și ușor.

☑️ Sacul de dormit, adaptat condițiilor de climă și anotimpului, e indispensabil.

☑️ Izolirul, salteaua de izopren sau o saltea (auto)gonflabilă îți vor face somnul mai confortabil.

☑️ O lanternă frontală  este de mare folos.

☑️ Bucătărie pentru camping: un arzător, veselă compactă și versatilă, briceag, recipiente pentru apă.

☑️ În fond, nu e cine știe ce filosofie. Trebuie să știi care îți sunt nevoile de bază și cum le poți satisface în condiții de… expediție! 

Toate echipamentele de care ai nevoie, atât pentru camping, cât și pentru activitățile din zonă, de la drumeție la via ferrata, le găsești la Alpin Expe atât online, cât și fizic, în Oradea și Cluj-Napoca.

Click aici pentru a vedea oferta lor bogată de echipamente pentru camping.

Cu cortul în Pădurea Craiului, munții Apuseni. 7 sfaturi pentru o vacanță responsabilă

Pădurea Craiului te așteaptă cu o rețea vastă de trasee marcate de drumeție, cicloturism și alergare montană, 4 peșteri amenjate, trasee de via ferrata și alpinism, rafting și multe alte experiențe de aventură în natură. Pentru a avea o experiență cât mai plăcută, atât tu, cât și ceilalți turiști îți recomandăm să urmezi câteva reguli de conduită în natură (Leave No Trace):

☑️ Fă un mic plan cu ce urmează să faci și pregătește din timp călătoria – necesarul de echipament, prognoza meteo, starea traseelor și a marcajelor, descarcă harțile traseelor dacă sunt disponibile.

☑️ Campează doar în locurile special amenajate și nu te abate de la potecile existente.

☑️ Aruncă gunoiul doar la coșurile de gunoi din afara zonelor naturale/rezervații – aici sunt incluse și resturile de hrană.

☑️ Ce găsim în natură rămâne în natură.

☑️ Este interzis să aprinzi focul! Utilizează doar vetrele amenjate în acest sens – orice foc mic poate provoca un incediu de proporții, mai ales în perioadele de secetă.

☑️ Respectă și protejează natura. Lasă în urmă doar urma pașilor tăi și ia cu tine doar amintirile sau fotografiile.

☑️ Respectă și vei fi respectat – te rugăm să te asiguri că ceea ce faci tu nu îî deranjează pe ceilalți turiști sau pe localnici. Ține cont de tradițiile și obiceiurile oamenilor locului.

Rețineți, în Pădurea Craiului camparea este permisă doar  în locuri special amenajate!

Asigură-te că ai echipamentul adecvat pentru orice activități desfășurate în aer liber și verifică prognoza meteo înainte de plecare.