Articole, Noutăți

Nou, glamping în Pădurea Craiului!

cort1

Glamping este un mod de a face turism cu înaltă clasă. Glamping înseamnă să stai în corturi spațioase şi foarte chic, să dormi în paturi confortabile, să ai la dispoziţie baia ta, saună, ciubărul cu apă caldă, chiar şi o sobiţă cu lemne, pe scurt, toate facilitățile lumii moderne, fără a se pierde contactul cu natura înconjurătoare.

Prima unitate de cazare din judeţul Bihor care oferă turiştilor şansa de „a face glamping” este pensiunea „Casa Gornicului”, din localitatea Remeţi, comuna Bulz.

„Ideea de a aduce acest concept în Bihor a venit de la partenerul meu de business, Andrei Gherle, care este printre primii distribuitori ai acestor corturi de lux din Romania”, spune Daniela Costea.

Cuvântul glamping este o combinație între cuvintele glamour (farmec, n.a.) și camping. „Glampingul oferă experienţa specifică unei cazări tip camping, scutindu-i însă pe turişti de aspecte incomode ale dormitului la cort, precum: ridicarea acestuia, spălarea vaselor în râu, toaleta din pădure etc. Mai mult, această experienţă îţi oferă senzația de a fi cazat la un hotel de 5 stele, chiar în mijlocul naturii”, insistă Daniela Costea.

 

Glampingul a devenit foarte popular în toată lumea, odată cu nevoia oamenilor de a regăsi mediul natural, de a fi tot mai aproape de acesta, de a experimenta şi a contempla frumuseţea vieţii sălbatice. „Drumeţiile montane şi campingul pot da bătăi de cap, mai ales celor neexperimentaţi, în văile şi munţii Transilvaniei. De aceea, pensiunea „Casa Gornicului” vine în întâmpinarea clienţilor ei cu melanjul perfect între natură şi confort”, spun Daniela şi Andrei, echipa acestui inedit proiect.

 

Glampingurile arată ca o cameră de lux dintr-un hotel. Paturi pufoase şi moi, prosoape şi halate din bumbac, ladă de depozitare, pături călduroase, coşuri de picnic – fabricate de celebra firmă „Les Jardins de la Comtesse”, dotate cu tot ce trebuie pentru o masă perfectă, în natură. Nelipsit de la astfel de evenimente, pentru că glampingul este mai mult decât o cazare oarecare, este un eveniment de viaţă, vinul spumant, asigurat de „Intense Gourmet”, partenerul celor de la „Transylvania Glamping”, crează o ambianţă perfectă.

 

Pentru început, pensiunea „Casa Gornicului” va pune la dispoziţia clienţilor ei două unităţi de glamping, model „Canvas”. De fapt două corturi create şi utilate la cele mai înalte standarde. Aceste corturi, fabricate din pânză de bumbac, permit circulația aerului, sunt rezistente la apă, durabile și reparabile. Toate corturile de glamping sunt prevăzute cu fermoare, ferestre și guri de ventilație, pentru a da clienţilor posibilitatea de a regla ei înşişi temperatura din interior şi aerisirea, în funcţie de vremea de afară. Mai mult, aceste corturi sunt încălzite. Deci, da, pot fi folosite şi iarna!

„Cred că, în actualul context epidemiologic, când li se impun tot felul de restricţii celor care vor să plece în străinătate, alternativa noastră de cazare este extraordinară pentru oamenii care îşi doresc să petreacă un timp de calitate, în condiţii deosebite, aici în inima munţilor Apuseni”, a mai ţinut să adauge gazda, Daniela Costea.

 

„De asemenea în acest proiect avem inclusă o cameră specială, la a cărei construcţie s-au folosit numai materiale bio: lemn masiv, var şi uleiuri de in, cu un design rustic şi un ambient perfect pentru serile romantice de vară la munte”, povesteşte Daniela Costea. Noul apartament rustic are 60 de metri pătraţi şi poate caza trei persoane.

 

Tarifele sunt: 490 lei/noapte/glamping, de joi până duminică, şi 390 de lei/noapte, în timpul săptămâni. Gazdele oferă un discount de 15 % pentru mai mult de 3 nopţi.

 

Ca facilităţi suplimentare, pensiunea „Casa gornicului” pune la dispoziţia turiştilor: piscina încălzită, grupuri sanitare igienizate, un restaurant cu  specific tradiţional, biciclete mountainbike pentru închiriat.

 

Adresa: sat Remeţi, nr. 141, comuna Bulz, judeţul Bihor.

Telefon: 0749.820.821 şi 0259.328.049

Pentru rezervări:

0746.093.569

travel@intensegourmet.com

http://www.pensiuneremeti.ro/

https://www.facebook.com/PensiuneaCasaGornicului/

casagornicului@yahoo.com

Related Posts