A Bőgő-barlang vagy a Steazelor-völgyi barlang az azonos nevű völgy bal oldalán található, a Biharrósai-vízkitöréstől lefele haladva.

A 8 méter magas és 15 méter széles bejárat, valamint a barlang nagyterme lenyűgözik a látogatókat méreteikkel. A főterem 50 méter hosszú. A mennyezete bővelkedik kalcit konkréciókban. A föld alatti üreg bal oldalan a mennyezetig érő kalcit oszlopokat lehet látni.

A Király-erdő turisták általi látogatásra kialakított barlangok rendszeréhez tartozó Bőgő-barlang egy aktív barlang, esős időszakok alkalmával eláraszthatja a víz. A barlang néhány denevérfajnak is otthont ad.

Figyelem, a látogatás csak akkreditált barlangi túravezetők jelenlétében engedélyezett!

Ahhoz, hogy meglátogassák a Király-erdő látogatható barlangjait, a turistáknak fel kell venni a kapcsolatot egy helyi utazásszervezővel, akitől kapnak egy árajánlatot és aki elősegíti a látogatást, a látogatási szabályzatnak megfelelően. Egy szakképzett idegenvezető végig fogja őket kísérni a látogatás során, az egyéni védőfelszerelést pedig a környéken tevékenykedő utazásszervezők fogják biztosítani.

Tekintsék át a látogatási szabályzatot és a látogatható barlangok leírását.

Ez a turista látványosság a kék kereszttel jelzett Farcu-kristálybarlang – Biharrósai-vízkitörés turistaúton található.

Megközelíthetőség:

Gépkocsival:

A Nagyvárad – Déva útvonalon (E 79)

Belényes – Gyalány – Petrász – Magyarremete – Biharkaba – Biharrósa

A Nagyvárad – Kolozsvár útvonalon (E60)

Nagybáród – Barátka – Erdődámos – Biharrósa

 

Gyalogosan:

A Bőgő-barlangoz a Biharrósa községet a Farcu-kristálybarlanggal összekötő úton lehet eljutni.

Elérve a Rossia-patakhoz, mielőtt az út el kezd emelkedni a Farcu-kristálybarlang felé, a turisták elindulnak a patak mentén felfelé. A barlang a völgy bal odalán, egy kicsit feljebb a pataktól található.

Related Projects