Az 50 méter mély, Dobos-gödörnek nevezett dolina lábánál rejtőzködő barlang a természetnek egy kis gyöngyszeme. Egy szűk és erősen lejtős bejárati szakaszt követően egy hosszúkás, szép konkréciókkal ellátott terem következik, amelyből kiválik egy emelkedő, 15 méter magas járat. Ez a mindössze 320 méter hosszú, a Király-erdő turisták általi látogatásra kialakított barlangok rendszeréhez tartozó barlang több száz szebbnél szebb és csillogóbb sztalagmitot és sztalaktitot tár a látogatók elé.

Figyelem, a látogatás csak akkreditált barlangi túravezetők jelenlétében engedélyezett!

Ahhoz, hogy meglátogassák a Király-erdő látogatható barlangjait, a turistáknak fel kell venni a kapcsolatot egy helyi utazásszervezővel, akitől kapnak egy árajánlatot és aki elősegíti a látogatást, a látogatási szabályzatnak megfelelően. Egy szakképzett idegenvezető végig fogja őket kísérni a látogatás során, az egyéni védőfelszerelést pedig a környéken tevékenykedő utazásszervezők fogják biztosítani.

Tekintsék át a látogatási szabályzatot és a látogatható barlangok leírását.

Ez a barlang a T9-es, „A Rossia-patak völgye képekben” kerékpáros túraútvonalon található.

Megközelíthetőség:

Gépkocsival:

A Nagyvárad – Déva útvonalon (E 79)

Belényes – Gyalány – Petrász – Magyarremete – Biharkaba – Biharrósa

A Nagyvárad – Kolozsvár útvonalon (E60)

Nagybáród – Barátka – Erdődámos – Biharrósa

 

Gyalogosan:

A Dobos-barlanghoz a DJ 764-es jelzésű úton kell haladni egészen az Albioara-szorosig, ahol az erdészház közelében lévő, a Traditional Casa és a Runcuri tanya felé vezető jelzőtáblákat kell követni.

Related Projects