A nem kevesebb, mint 20 kilométer hosszú Ponor-Csűr-barlang része annak, amit a barlangászok „az Erdélyi-szigethegység talán leglenyűgözőbb karsztrendszerének” neveznek. Ennek a barlangászati legekben bővelkedő helynek a mélyén egy föld alatti vízesést, egy 100 méter magas mennyezetű termet és több száz, vagy inkább ezer, rendkívüli geológiai képződményt lehet megcsodálni.

A Ponor-Csűr-barlang a Király-erdő azon barlangjaihoz tartozik, amelyek ki lettek alakítva a turisták általi látogatásra.

Figyelem, a látogatás csak akkreditált barlangi túravezetők jelenlétében engedélyezett!

Ahhoz, hogy meglátogassák a Király-erdő látogatható barlangjait, a turistáknak fel kell venni a kapcsolatot egy helyi utazásszervezővel, akitől kapnak egy árajánlatot és aki elősegíti a látogatást, a látogatási szabályzatnak megfelelően. Egy szakképzett idegenvezető végig fogja őket kísérni a látogatás során, az egyéni védőfelszerelést pedig a környéken tevékenykedő utazásszervezők fogják biztosítani.

Tekintsék át a látogatási szabályzatot és a látogatható barlangok leírását.

A barlang kis távolságra van a T3-as, „Király-erdő, all-inclusive” kerékpáros túraútvonaltól.

Megközelíthetőség:

Gépkocsival:

A Nagyvárad – Déva útvonalon (E 79)

Belényes – Gyalány – Petrász – Magyarremete – Biharkaba – Biharrósa

A Nagyvárad – Kolozsvár útvonalon (E60)

Nagybáród – Barátka – Erdődámos – Biharrósa

 

Gyalogosan:

A Ponor-Csűr-barlanghoz a Runcuri tanyához vezető DJ 764-es jelzésű úton kell haladni egészen az Albioara-szorosig, ahol az erdészház közelében lévő, a Traditional Casa és a Runcuri tanya felé vezető jelzőtáblákat kell követni.

Related Projects