Páfrányok és fenyőerdők között zúgó, habzó legyező, egy festői és vad környezetben, a Szerenád-vízesés közel van a Biharfüredet a Lesi-tó vége üdülőfaluval összekötő úthoz.

Az úttól egy ösvény halad felfele az erdőben, a Kis-Jád patakkal párhuzamosan. Útközben a túrázok egy másik, kisebb vízeséssel is fognak találkozni, ezt a patakon átívelő hídról lehet megcsodálni. Körülbelül 20 percnyi haladás után már lehet hallani a 15 méter magasból, egy kis természetes medencébe lezúduló víz zúgását.

A lezúduló víz által nyújtott élmény még látványosabb az esős időszakokban vagy a tavaszi hóolvadáskor, amikor a patak hozama nagyobb. A vízesést jól ismerik a fotózás szerelmesei, a turisták pedig minden évszakban látogatják.

A Szerenád-vízeséshez az 108J jelzésű megyei úton lehet eljutni, követve a kék ponttal jelzett turistaútat. A turistaút része egy, a Jád-völgyi vízeséseknek szentelt körútnak, de ebből meg lehet tenni csak a DJ 108J jelzésű út – Szerenád-vízesés szakaszt oda-vissza.

Megközelíthetőség:

Gépkocsival:

A Nagyvárad – Déva útvonalon (E 79)

Belényes – Bondoraszó – Biharfüred

A Nagyvárad – Kolozsvár útvonalon (E60)

Királyhágó/Barátka – Csarnóháza – Jádremete – Lesi-tó vége – Biharfüred

 

Megjegyzés:

Megjegyzés: A Lesi-tó végét és Biharfüredet összekötő DJ108J jelzésű út jelenleg korszerűsítés alatt áll és ez nagyon megnehezíti a gépkocsiforgalmat.

A Szerenád-vízeséshez a következő gépkocsi útvonalat lehet választani:

Nagybáród – Barátka – Erdődámos – Biharrósa – Biharkaba – Magyarremete – Petrász – Gyalány – Belényes – Bondoraszó – Biharfüred

 

Related Projects