Un splendid punct de belvedere, de unde se deschid frumoase panorame asupra lacului Leșu, spre cursul văii Iadului, către vârful Văldeasa și peste satul de vacanță Coada Lacului. Vârful Piatra Bulzului se ridică semeț deasupra pădurii, pe partea stângă a văii.

Locul este, în același timp, și un reper important pentru traseele de drumeție din această zonă, trasee ce vin sau merg spre peștera Meziadului, Stâna de Vale, Remeți sau Aria Vulturilor.

Vârful Piatra Bulzului este un obiectiv turistic ce merită abordat, indiferent dacă ești cazat la vreuna din cabanele din satul de vacanță Coada Lacului sau doar în trecere, cu maşina. Cu siguranță, orice turist va rămâne cu amintirea unui peisaj de neuitat.

Traseul de drumeție Cabana Meziad – Motel ”Baraj Leșu” marcat cu triunghi roșu include și Piatra Bulzului printre atracțiile sale.

Acces

Cu masina:

Pe ruta Oradea – Cluj (E60)

Bucea/Bratca – Bulz – Remeți – Coada Lacului – Stâna de Vale

Pe ruta Oradea – Deva (E 79)

Beiuș – Budureasa – Stâna de Vale – Coada Lacului

Nota:

Notă: DJ 108J ce face legătura între Coada Lacului și Stâna de Vale se află în prezent într-un proces de modernizare, fapt ce îl face foarte greu practicabil cu mijloace auto.

Pentru acces se poate utiliza ruta:

Borod – Bratca – Damiș – Roșia – Căbești – Remetea – Petreasa – Delani – Beiuș – Budureasa – Stâna de Vale

Alte obiective