Articole, Evenimente

Pădurea Craiului a participat la cel mai mare târg de turism al lumii

IMG 20190112 130239

Cinci zile, trei dedicate afacerilor şi două rezervate publicului larg, 187 de ţări participante, peste 10.000 de expozanţi şi mai mult de 110.000 de vizitatori, acesta a fost, în date, cel mai mare târg de turism al lumii. Târgul de Turism de la Berlin a avut loc între 7 şi 11 martie 2018.

Alături de celelalte destinaţii ecoturistice ale României, Pădurea Craiului a fost şi ea reprezentată la acest important eveniment. Pentru prima dată în istoria Târgului de Turism de la Berlin, ecoturismul şi turismul responsabil au avut un sector dedicat în cadrul evenimentului şi, după cum spun organizatorii, iniţiativa s-a dovedit a fi un succes. Maramureşul, colinele Transilvaniei, Delta Dunării şi Pădurea Craiului sunt câteva din destinaţiile ecoturistice ale României care au reuşit să stârnească interesul vizitatorilor.

„Au fost destul de multi cei care s -au interesat de posibilitatea de a face cicloturism in Padurea Craiului. De asemenea, activitatile precum trekkingul, cu grad de dificultate mediu si usor, sau speoturismul par sa fie atractive pentru public”,

explică Diana Popa, reprezentanta C.A.P.D.D. Bihor – unitatea de management al destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului – la standul Eco România. „Am încercat ca, prezentând activităţile noastre specifice: speoturism, cicloturism, trasee de aventură şi tururi culturale, să ne încadrăm în oferta mai largă şi, spun eu, reprezentativă pentru ţara noastră, expusă la Berlin de Asociaţia de Ecoturism din România”, a mai adăugat Paul Iacobaş, preşedintele C.A.P.D.D. Bihor.

Prezenţa singurei ecodestinaţii turistice din judeţul Bihor la Târgul de Turism de la Berlin a fost posibilă datorită proiectului „Consolidarea destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului”, proiect finanţat în cadrul Programului Green Entrepreneurship, o iniţiativă a Romanian-American Foundation şi a Fundaţiei pentru Parteneriat.