Noutăți

Pădurea Craiului mai primitoare pentru iubitorii ciclismului montan

Banner Articol Panouri Promo

De acum înainte, bicicliștii care vin în Pădurea Craiului vor avea parte de o și mai bună experiență turistică. În ultimele zile, reprezentanți ai CAPDD Bihor (Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă) au instalat, în nouă locuri de pe cuprinsul destinației de ecoturism, tot atâtea panouri informative ce conțin hărțile traseelor de cicloturism și alte informații utile celor ce vor să descopere natura pe bicicletă. „Împreună cu hărțile pe hârtie, deja existente, și marcajele, care există deja în teren încă de anul trecut, aceste panouri vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității experienței de care se bucură cei ce vin pentru cicloturism sau mountain biking în Pădurea Craiului”, explică Paul Iacobaș, președintele C.A.P.D.D. Bihor.

Panourile au fost amplasate în punctele de pornire ale traseelor, în apropierea unor obiective turistice sau pensiuni, în locuri des vizitate de turiști ori acolo unde au existat semnale din teren că sunt necesare pentru a preveni rătăcirea bicicliștilor. „Am primit semnale care spun că era nevoie de aceste panouri. Ele vin să completeze infrastructura turistică a Pădurii Craiului și să facă mai bune condițiile pe care le oferim vizitatorilor acestei destinații de ecoturism”, a mai adăugat Paul Iacobaş.

Activitățile de realizare și amplasare a panourilor fac parte din proiectul „Pădurea Craiului – un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești”, finanțat în cadrul programului Green Entrepreneurship 2.0, o inițiativă comună a Romanian – American Foundation și a Fundației pentru Parteneriat.

Cele mai importante dintre obiectivele proiectului sunt creșterea atractivității destinației de ecoturism Pădurea Craiului, prin dezvoltarea unei infrastructuri turistice de vizitare, informare și interpretare, precum și poziționarea destinației de ecoturism Pădurea Craiului, în Europa, ca o destinație de excelență pe segmentul de turism în peșteri amenajate și neamenajate și, în România, pe segmentul de turism în peșteri, cicloturism și experiențe culturale.