Alergare Montană, Alergare montană pe Valea Iadului

Traseul Roșu

Alergare montana in Padurea Craiului valea iadului traseu rosu featured

Traseul Roșu

Start/Sosire Pensiunea Carpathia din localitatea  Remeți
Rută Pensiunea Carpathia – Valea Izvorul – Coada Lacului Leșu  – Pensiunea Carpathia
Distanța 36 km
Diferența de nivel pozitivă cumulată: 1.400 m+
Timp maxim de parcurgere estimat (în alergare ușoară combinată cu drumeție): 5 ore şi 30 de minute
Grad de dificultate dificil
Marcaj
Recomandări încălțăminte de alergare cu profil tehnic, apă cel puțin 2 l indiferent de temperatură, mâncare, îmbrăcăminte adecvată anotimpului și specificului alergării pe potecă, telefon, sursă de iluminat, zâmbetul pe buze

Descriere traseu

Traseul porneşte de la Pensiunea Carpathia din localitatea Remeți. După o scurtă porţiune parcursă pe asfalt, itinerarul face dreapta, către Valea Izvorului.

Traseul urcă printr-un canion stâncos, apoi ajunge la o porțiune mai lină. Aici traseul șerpuiește pe lângă pârâu. La capătul văii, unde drumul se bifurcă, alergătorii vor face dreapta.

De aici poteca de alergare începe să urce susținut. Ajungând pe creastă itinerarul de alergare întâlneşte traseul turistic marcat cu bandă albastră. Cele două trasee merg împreună pentru o bucată de drum. La un moment dat, cele două trasee încep să coboare spre dreapta.

Urmând în continuare marcajul ce reprezintă o siluetă roşie de  alergător parcursul soseşte în satul turistic Coada Lacului (Leşu). De aici urmează 500 de metri de alergare pe asfalt (DJ 108J).

Vezi mai mult ...

Drumul face dreapta şi începe să urce, abrupt, pe partea opusă a văii. Traseul de alergare continuă urmând parcursul de drumeţie marcat cu triunghi albastru. După un viraj strâns spre dreapta, itinerarul destinat alergătorilor se înscrie pe traseul turistic marcat cu triunghi roșu, pe care îl urmează până aproape de destinație.

O urcare foarte abruptă şi o mică deviaţie, care merită făcută, îi duc pe turişti la Piatra Bulzului. De aici se poate vedea lacul Leşu (încă secat) și vârfurile din vecinătate. Traseul continuă ocolind efectiv lacul de acumulare și, după a coborâre îndelungată, ajunge în defileul pârâului Leşu. Aici se ajunge din nou la traseul de alergare montană. Din acest punct au mai rămas de parcurs doar 3 kilometri, alergare pe asfalt, până la pensiunea Carpathia.

După: sportinapuseni.ro

Experiente în Valea Iadului

Atracții de pe Valea Iadului