Învățare în natură

Pădurea Craiului vă propune 3 activități cu teme fascinante și provocatoare pentru elevii care participă la programul Săptămâna Verde sau Școala Altfel.

Programele noastre promovează importanța experiențelor de învățare în aer liber, prin joacă și distracție. Natura stârnește curiozitatea și alimentează creativitatea și imaginația – ingrediente esențiale pentru dezvoltarea copiilor. Astfel, elevii vor putea să înțeleagă și să aprecieze mai mult natura și elementele ei.

Fiecare dintre aceste activități extracurriculare educative pentru copii va avea o temă personalizată, iar experiențele sunt facilitate de un ghid specializat.

Crișul Repede

Apa și calcarul,o poveste ce a început cu milioane de ani în urmă!

Ghidul nostru te va conduce, pas cu pas, prin lumea fascinantă a formelor carstice. Îți va povesti cum se formează peșterile și cum evoluează acestea. Pe traseu vei descoperi lacuri carstice, formate la baza stâncilor ce adăpostesc vegetație și faună bogată. De la punctele de belvedere vei admira peisajele de poveste și vei afla cum a luat naștere impresionatul Defileu al Crișului Repede.

Secretele neștiute ale pădurii

Numele munților Pădurea Craiului vine de la faptul că aceștia sunt acoperiți de păduri seculare, unele călcate rar de piciorul omului. În funcție de traseul ales, vei avea bucuria să ajungi pe vârfuri de stâncă ce se înalță din pădure deasupra uriașului defileu al Crișului Repede sau să traversezi apa cristalină a Văii Dâlbii, dar și nenumăratele poieni care răsar în mijlocul pădurii de foioase, care primăvară sunt acoperite de covoare de flori multicolore.

Peșteri de vizitat! Farcu și Meziad, într-o altă lumină!

Vei afla de ce peșterile sunt printre cele mai fragile ecosisteme de pe Pământ, cum se formează ele și spectaculoasele formațiuni, stalactitele și stalagmite din interior și cum au reușit să se adapteze animalele la viața din întunericul absolut al peșterilor. Odată ce vei ajunge dedesubtul pământului vei descoperi că fiecare peșteră este unică în felul ei.

Dacă sunteți în căutare de idei de activități pentru copii, idei de activități pentru Școala Verde sau idei de activități pentru Școala Altfel, suntem aici pentru voi!
Contactați-ne pentru mai multe detalii!