Speoturism în Pădurea Craiului

Aventura ta subterană începe în Pădurea Craiului!

Unica rețea de peșteri speoturistice din România nu se adresează doar celor experimentați în tainele speologiei.

Peșterile Doboș și Gruieț sunt ideale pentru inițierea în tainele speologiei datorită ușurinței cu care pot fi parcurse. Sunt accesibile de la mic la mare și promit o experiență unică.

Echipează-te ca un speolog și însoțit de un ghid specializat vino în Pădurea Craiului să descoperi misterioasa lume de sub lume.

Peșteri

Viziteaza o peșteră
Speoturism Descopera Padurea Craiului pestera Dobos

Peștera Doboș

„O peşteră unică. Aş spune că e a doua cea mai dragă mie, după Ciur Ponor, peştera mea de suflet. Mică, dar interesantă. Curată, frumoasă, plină de formaţiuni atât de diverse încât imaginaţia omului nu le-a găsit încă un nume. E o peşteră şcoală, un loc obligatoriu pentru formarea speologilor adevăraţi”. (Gheorghe Brijan, „Speodava”, Ştei)

Citește mai departe

Gruiet IMG 8175

Peștera Gruieț

„Pe partea sa activă are multe formaţiuni foarte interesante, fenomene de eroziune, marmite inverse… Nu e o peşteră mare, dar pe cât este de mică, pe atât e de interesantă. În zona fosilă există formaţiuni chiar impresionante ca dimensiune, precum impresionantă este şi mărimea unor săli de aici”. (Gheorghe Brijan, „Clubul de Speologie Speodava”, Ştei)

Citește mai departe

Experiențe pe Valea Roșia

Descoperă și alte experiențe în zonă

Atracții de pe Valea Roșia

Descopră atracțiile de pe Valea Crișului Repede

Galerie media