Descoperă lumea de sub lume în Pădurea Craiului

Unica reţea de peşteri speoturistice din România vă promite o serie de experienţe  care vă vor rămâne  întipărite în memorie pentru mult timp.

Destinate celor pasionați de sporturile montane, aflați în căutarea unor noi experiențe de aventură, peșterile Bătrânului, Osoi, Moanei și Gălășeni reprezintă o provocare ce te așteaptă să o descoperi!

Peșteri

Viziteaza o peșteră
Speoturism Padurea Craiului Valea Crisului Repede pestera Galaseni

Peștera Gălășeni

„Aş remarca Sala Liliecilor, mai ales pentru faptul că acolo îşi au sălaşul nu mai puţin de 16 specii de lilieci. Una din formaţiunile cele mai frumoase de aici, Căpiţa de Argint, va rămâne, cu siguranţă, în amintirea oricui a văzut-o. La fel ca şi Galeria de Cristal. Într-un cuvânt, o peşteră minunată”. (Andrei Acs, C.A.P.D.D. Bihor)

Citește mai departe

Speoturism Padurea Craiului speologie in pestera Moanei

Peștera Moanei

„O peşteră relativ lejeră, uşor accesibilă. Are două cascade, de trei şi respectiv, patru metri înălţime, care sunt foarte frumoase. După părerea mea acestea sunt cele mai deosebite atracţii turistice din această peşteră. Merită văzute! Permanenta cădere a apei îndeamnă turistul ajuns aici la meditaţie”. (Tudor Rus, „Clubul de Speologie Speodava”, Ştei)

Citește mai departe

Speoturism speologie in pestera Osoi

Peștera Osoi

„O super-peşteră! Aş compara-o cu Peştera Urşilor. Are spaţii vaste, e uşor de parcurs, are foarte multe stalagmite asemănătoare unor lumânări. Deşi nu e o peşteră care să pună la lucru abilităţile tehnice ale speologilor, Peştera Osoi este un veritabil labirint subteran şi e bine să fii atent, să nu te rătăceşti”. (Tudor Rus, „Clubul de Speologie Speodava”, Ştei)

Citește mai departe

Speoturism Suncuius pestera Batrinului

Peștera Bătrânului

„Cred că este peştera în care s-au format cei mai mulţi speologi din România. Din acest punct de vedere, am putea spune că este o adevărată şcoală subterană. Cred că nimeni nu ştie câte stagii de iniţiere au avut loc aici şi ar fi bine dacă tradiţia asta ar merge mai departe. Aici poate fi văzută o stalagmită cu un diametru de patru metri. În plus, Sala Statuilor, locul unde mulţi trecători au modelat figurine din lutul aflat pe jos şi le-au lăsat acolo pentru posteritate, e, la rândul ei, un loc cum nu cred că se mai poate vedea în altă parte”. (Tudor Rus, „Clubul de Speologie Speodava”, Ştei).

Citește mai departe

Experiențe pe Valea Roșia

Descoperă și alte experiențe în zonă

Atracții de pe Valea Roșia

Descopră atracțiile de pe Valea Crișului Repede

Galerie media