O invitație la explorare în Pădurea Craiului

Dacă eşti în căutarea aventurii, cea mai lungă peşteră din România, peştera Vântului este destinaţia ideală pentru tine. Din categoria peşterilor dedicate „exclusiv cunoscătorilor” mai fac parte: Ciur Ponor şi Hârtopul Bonchii.

Să străbaţi oricare din aceste peşteri sau, de ce nu, pe toate, este o faptă demnă de un adevărat aventurier.

Peșteri

Viziteaza o peșteră
Padurea Craiului Pestera Ciur Ponor

Peștera Ciur-Ponor

„Într-un cuvânt, fantastică. Are cel mai lung parcurs hidrologic subteran din România. În total, şapte kilometri. Cu prilejul unei expediţii de explorare am intrat pe o parte a cursului de apă şi am ieşit pe cealaltă. E greu de imaginat câte frumuseţi a lucrat apa acolo. Trebuie să mergi să le vezi! Aici există şi o sală al cărei tavan se află la o sută de metri înălţime. E o peşteră parcă anume făcută de natură pentru aventură”. (Tudor Rus, “Clubul de Speologie Speodava”, Ştei)

Citește mai departe

Padurea Craiului HARTOPUL BONCHII

Peștera Hârtopul Bonchii

„Favorita mea! Are şase kilometri lungime, ceea ce e destul de mult. Pentru parcurgerea ei este, totuşi, nevoie de o minimă iniţiere. Are pasaje strâmte şi săli foarte largi. Alternanţa acestor spaţii subterane crează imagini greu de uitat. În plus, există numeroase fosile: melci, scoici… Imprimate în piatră, ele dau naştere unor desene foarte frumoase”. (Tudor Rus, „Clubul de Speologie Speodava”, Ştei)

Citește mai departe

Padurea Craiului Pestera Vantului

Peștera Vântului

„Remarcabil în legătură cu această peşteră e faptul că, pentru a o putea explora în întregime, ar fi nevoie de o viaţă întreagă. Altfel, e greu să spui că o cunoşti. Prima parte a peşterii este şi cea mai frumoasă, fiind bogat concreţionată. Aici poate fi văzută cea mai mare stalactită din peşteră. Numită „Torpila”, ea are nu mai puţin de patru metri şi jumătate înălţime”. (Csis Ferencz, Clubul Speologilor Amatori Cluj – Napoca)

Citește mai departe

Experiențe pe Valea Roșia

Descoperă și alte experiențe în zonă

Atracții de pe Valea Roșia

Descopră atracțiile de pe Valea Crișului Repede

Galerie media