Cicloturism, Cicloturism pe Valea Roșia

T3: Pădurea Craiului, all-inclusive

Cicloturism Valea Rosia Cheile Albioarei T

T3: Pădurea Craiului, all-inclusive

Rută Remetea – Josani – Goila – Vălani de Pomezeu – Câmpani de Pomezeu – Pomezeu – Sitani – Luncasprie – Cheile Albioarei – Platoul Runcuri – Poniţa – Peştera cu Cristale din mina Farcu – Lazuri – Roşia – Căbeşti – Josani – Remetea
Distanța 45 km
Diferența de nivel pozitivă cumulată: 810 m+
Durată 5 ore
Grad de dificultate mediu
Suprafață asfalt, drum pietruit, drum pavat
Descoperă Peştera cu Cristale din mina Farcu,  potecă tematică, moara de apă din Roşia, Lacul Vida, Cheile Albioarei, Platoul carstic Runcuri

Descriere traseu

Un traseu de cicloturism în circuit, cu un grad mediu de dificultate. Poate fi parcurs într-o jumătate de zi, luând în calcul și vizita la Peștera cu Cristale din mina Farcu. Parcurgându-l, cicloturiștii pot vedea câteva dintre cele mai reprezentative obiective ale Pădurii Craiului. Este un traseu pentru bicicliștii bine antrenați.

Din Remetea se pornește spre Josani și în intersecția semnalizată cu un semn rutier care indică direcţia spre Goila, facem stânga. După primele case din Goila, se află o intersecție în Y, iar noi vom apuca pe drumul din stânga, ce începe mai întâi să coboare ușor, iar apoi mai accentuat, printr-o pădurice. Continuăm, tot înainte, până ajungem în Vălani de Pomezeu unde vom vira stânga spre Câmpani de Pomezeu.

Vezi mai mult ...

Odată ajunși în Meziad, în dreptul şcolii din sat, vom face dreapta și ne vom continua drumul spre peștera Meziadului. Mergem paralel cu valea până aproape de capătul satului, unde vom face stânga, peste un pod. De aici drumul asfaltat urcă puţin câte puţin până la peşteră. Această intersecție este semnalizată, un indicator ghidând turiştii către peşteră. De aici până la capătul traseului mai sunt aproximativ 4 km.

După vizitarea peșterii, ne întoarcem până la intersecția aflată în vecinătatea școlii din Meziad, unde vom vira dreapta. Trecem podul peste pârâu și continuăm drumul, drept înainte. După ultimele case din sat, traseul devine foarte denivelat, acoperit cu bolovani mari. După ce trecem încă o dată pârâul, de data aceasta prin vad, virăm ușor pe singurul drum din stânga, ce urcă accentuat. Ajungem sus şi ne continuăm parcursul prin fânețe, unde drumul înierbat devine mai puțin vizibil. După cea de-a doua perdea de arbori, fânețele se transformă în câmpuri nesfârșite de ferigi, iar drumul devine din nou evident.

Curând vom putea observa deja câteva case din satul Sohodol. Continuăm să urcăm și să coborâm ușor până ajungem într-o mică șa înierbată cu o intersecție de 3 drumuri, unul dintre ele, foarte vizibil, coboară în stânga spre sat. Îl urmăm pe acesta și după o coborâre mai tehnică ajungem la drumul asfaltat ce leagă Sohodolul de Căbești. În Căbești vom intersecta drumul județean ce face legătura dintre Remetea și Roșia. Virăm la stânga și continuăm prin Josani până în Remetea.

Experiente pe Valea Roșia

Atracții de pe Valea Roșia