Top
  >  Alergare Montană   >  Traseul Colinelor

Traseul Colinelor vă poartă pe la două puncte turistice importante din zonă: peștera cu Cristale din Mina Farcu și Complexul Casa Tradițională care vă pot fura privirea și vă pot atrage din alergare, oferindu-vă o incursiune în trecutul istoric al zonei. Dar asta nu e tot, traseul vă duce pe cele mai frumoase coline care leagă satele comunei Roșia, oferindu-vă un parcurs de tip circuit cu priveliști asupra Cheilor Lazuri, așezărilor umane pitorești, pădurilor și văilor. Acest traseu este conceput pentru alergătorii dornici să își îmbunătățească rezistența dar și viteza, fiind un cadru potrivit pentru pregătirea unor concursuri de tip maraton. Diferența de nivel poate fi parcursă în întregime în alergare, deci vă va ajuta și la dezvoltarea forței. Se poate aborda cu încredere în price sezon, cu echipamentul de rigoare.

Start: Lazuri de Roșia, la intrarea in Cheile Lazuri

Sosire: Lazuri de Roșia, la intrarea în Cheile Lazuri

Repere: Lazuri de Roșia – Peștera cu Cristale – Țarină – Ponița – Lazuri de Roșia

Distanța: 30 km

Diferența de nivel pozitivă cumulată: 1600 m+

Timp maxim de parcurgere estimat (în alergare ușoară combinată cu drumeție): 8 ore

Marcaj: silueta unui alergător colorat în roșu

Grad de dificultate: mediu spre dificil (datorită lungimii traseului)

 

Recomandări: încălțăminte de alergare cu profil tehnic, apă cel puțin 1 l indiferent de temperatură, mâncare, îmbrăcăminte adecvată anotimpului și specificului alergării de tip potecă; zâmbetul pe buze.

Descriere tehnică: Traseul pornește din satul Lazuri de Roșia, continuă pe asfalt 5 km, în urcare, până la peștera cu Cristale din Mina Farcu. Apoi, se urmează marcajul unei figurine care aleargă de culoare roșie. Urmează cabana Moha. La km 9,5 se ajunge în punctul cel mai înalt, la altitudinea de 790 și anume Dealul Frășinoasa, în apropiere de drumul județean DJ 764 care leagă satul Daniș de Roșia, respective la km 12. Până aici este urcare care continua prin pădure până la km 18, Dealul Rădăcina. În această zonă se întâlnesc Casele Tradiționale. Urmează coborâre pe lângă dealul Pleșa, se traversează satul Ponița, se urcă din nou la Peștera cu Cristale și se întoarce la punctul de pornire pe aceeași porțiune de drum asfaltat.

2