Eco-tururi

Vacanță activă în inima Pădurii Craiului

Padurea Craiului peisaj traditional Apuseni Experience Rosia

Vacanță activă în inima Pădurii Craiului

Nu e nevoie de anumite aptitudini sau experiență. Este recomandat însă ca turiștii să aibă o condiție fizică rezonabilă

Grup:
3 – 8 persoane

Durata:
3 nopti

Cazare:
pensiune

Perioada:
mai-octombrie

Dificultate:
scăzută-medie

Operator: Apuseni Experience - SC Eco Transilvania SRL

E-mail: contact@apuseniexperience.ro
Telefon: +40 0747 962 482, +4 0745 602 301
Website: www.apuseniexperience.ro
Ghidare în: română, engleză, maghiară, germană

Detalii excursie

Un program turistic de 4 zile/3 nopți în Pădurea Craiului, ghidat, cu activități diverse (drumeție, vizite în peșteri turistice și speoturistice, ture cu bicicleta și via ferrata) pentru grupuri de maxim 8 persoane care nu au o experiență deosebită în activitați în natură. Toate serviciile incluse.

Itinerar: Ziua 1

Transfer de la aeroport/reședință/loc de cazare din proximitatea destinației Pădurea Craiului (acolo unde e cazul) spre Pădurea Craiului, cătunul Runcuri, satul Roșia. Cină, prezentarea detaliată a programului turistic, întrebări și răspunsuri legate de destinația Pădurea Craiului, cultură și tradiții locale.

Itinerar: Ziua 2

Drumetie ușoară în Cheile Cuților (cca. 2,5 ore) și vizitarea peșterii cu Cristale din Mina Farcu (peșteră turistică). Prânz la pensiune. Explorare peștera Doboș sau peștera Gruieț (peșteri speoturistice) cu echipament specific, furnizat de către Apuseni Experience (nivel ușor, aproximativ 3 ore). Cină la pensiune.

Itinerar: Ziua 3

Parcurgerea traseului de via ferrata din Cheile Cuților (se poate opta pentru varianta ușoară sau pentru varianta mai dificilă care include și traversarea unui pod indian). Prânz la pensiune. Tură cu bicicleta de tip mountainbike prin chei, platouri carstice și cătunuri uitate de vreme (nivel ușor spre mediu, cca. 3 ore). Cină de rămas bun la pensiune.

Itinerar: Ziua 4

Drumeție ușoară pe Valea Dâlbii (unde veți putea vedea un pod natural spectaculos) și vizitarea peșterii Meziadului (peșteră turistică), o adevărată catedrală subpământeană. Prânz la o pensiune locală. Transfer la aeroport/reședință/ loc de cazare (dacă este cazul).

Opțional: adaugă la această tură alte experiențe în Pădurea Craiului: rafting sau vizitarea unui meșter local.

Notă: În caz de condiții meteo nefavorabile se poate schimba ordinea planificată a activităților sau locul de desfășurare a acestora. Ghidul re-planifică activitățile împreună cu turiștii.

Galerie foto

Cazare și masă

Pe tot parcursul excursiei cazarea se face în camere duble, la Pensiunea Casa Florian 3***, Complexul Traditional Casa https://www.traditionalcasa.ro/pensiunea-casa-florian_266

Mesele sunt conform programului de activități al zilei. Mic dejun, prânz și cină la pensiune, iar când e cazul prânzul se servește la pachet (picnic).

Mâncarea este gătită după rețete specifice zonei și se folosesc cu preponderență ingrediente locale.

La cerere există posibilitatea de a răspunde unor nevoi alimentare specifice (regim vegetarian sau vegan, alergii alimentare, etc).

Tarife și servicii

Tariful variază în funcție de mărimea grupului și serviciile specifice incluse.

Pentru detalii privind tarifele: contact@apuseniexperience.ro

+4(0) 745.602.301 +4(0) 741.126.573 +4(0) 747.110.132

Servicii oferite: transfer de la/către aeroport, cazare, masă, ghidaj, intrare în peșteri, închiriere echipamente.

Opțional: rafting sau vizitarea unui atelier local de meșteșuguri.

Notă: se aplică tarif suplimentar pentru cazare în regim single.

Echipament minim necesar

  • Rucsac pentru ture de o zi
  • Pelerină de ploaie
  • O bluză călduroasă
  • Ochelari de soare
  • Ghete/bocanci de drumeție

Apuseni Experience pune la dispoziție contra cost, bețe de drumeție, echipament specific pentru activitățile de speoturism, biciclete de teren.

Despre noi

Eco Transilvania SRL a fost înfiinţată în 2006 cu scopul de a oferi cele mai bune experiențe în natură pentru cei care doresc să descopere altfel Munții Apuseni și nu numai. Apuseni Experience este un program de ecoturism şi turism de aventură dezvoltat în Munţii Apuseni de către un grup de tineri entuziaşti care şi-au făcut un mod de viaţă din pasiunea lor comună pentru aceşti munţi unici.

Programele Apuseni Experience sunt create pentru aceia care doresc să fie actori activi în domeniul turismului responsabil, care își propun să descopere la pas o destinație turistică. 1% din cifra de afaceri a firmei este donată anual pentru susţinerea iniţiativelor locale de conservare şi promovare a patrimoniului natural şi cultural al Munţilor Apuseni.

Eco Transilvania lucrează cu specialişti în diverse domenii, cu o bogată experienţă în turism şi ghidaj montan, drumeţie, mountain biking, speologie, căţărare/alpinism, respectiv în protecţia şi conservarea mediului sau dezvoltare comunitară.

În prezent, Eco Transilvania oferă programe de ecoturism și turism de aventură, standard şi personalizate, în toate sezoanele, pentru toate vârstele și nivelurile de experienţă, cum ar fi: drumeţie (hiking, trekking), cultură şi tradiţii locale, fotografie de natură, observarea faunei şi florei, excursii cu bicicleta, schi de tură, ture pe rachete de zăpadă.