Valea Iadului

Alergarea montană înseamnă să alergi în inima naturii. Este un sport și un stil de viață deopotrivă, ce îți pune în mișcare muschii de la picioare dar și celelalte părți ale corpului.

Traseele de alergare montană de pe Valea Iadului sunt cea mai bună modalitate de te iniţia și perfecționa în tainele acestui sport. Nu întâmplător aici se organizeaza tabere de pregătire și antrenament. Traseele din zonă sunt destinate, în special, celor cu experienţă minimă în practicarea alergării montane. Este vorba de circuite ce au în general lungime medie şi unele porţiuni de urcare sau coborâre abrupte.

Aproape fără excepţie, itinerariile de alergare montană de pe Valea Iadului au şi segmente stâncoase, tehnice. În schimb, frumuseţea peisajelor, de-ar fi să amintim aici doar panorama vârfului Vlădeasa –  al doilea cel mai înalt din Apuseni, cu 1836  metri altitudine – recompensează strădaniile alergătorilor.

Trasee de alergare montană pe Valea Iadului

Alege un traseu
Alergare montana in Padurea Craiului valea iadului traseu verde featured

Traseul Verde

Traseul de alergare montană este unul uşor de parcurs, fiind foarte bine evidenţiat în teren. El oferă alergătorilor în mai multe puncte de pe traseu o panoramă de 360 de grade asupra împrejurimilor. Mai bine de jumătate din lungimea acestui itinerar se află la umbra pădurii, fapt care îl face uşor de parcurs şi pe timp de vară.

Citește mai departe

Alergare montana in Padurea Craiului valea iadului traseu galben featured

Traseul Galben

Traseul porneşte de la pensiunea Carpathia. După aproximativ 1,5 kilometri parcurşi pe asfalt traseul de alergare montană urcă uşor pe valea Lungii. Poteca pietroasă începe să câştige înălţime şi traversează, de două ori, pârâul ce curge prin această vale.

Citește mai departe

Alergare montana in Padurea Craiului valea iadului traseu albastru featured

Traseul Albastru

Traseul porneşte de la pensiunea Carpathia. După o scurtă porţiune pe asflat, ruta face dreapta, către valea Izvorului. După un urcuş destul de accentuat printr-un canion stâncos se ajunge la o porţiune mai lină. Din acest punct traseul urmează cursul pârâului. La capătul văii se află o bifurcaţie.

Citește mai departe

Alergare montana in Padurea Craiului valea iadului traseu rosu featured

Traseul Roșu

Traseul porneşte de la Pensiunea Carpathia din localitatea Remeți. După o scurtă porţiune parcursă pe asfalt, itinerarul face dreapta, către Valea Izvorului. Traseul urcă printr-un canion stâncos, apoi ajunge la o porțiune mai lină. Aici traseul șerpuiește pe lângă pârâu. La capătul văii, unde drumul se bifurcă, alergătorii vor face dreapta.

Citește mai departe

Experiențe pe Valea Iadului

Descoperă și alte experiențe în zonă

Atracții de pe Valea Iadului

Descoperă atracțiile de pe Valea Iadului

Galerie media

DESTINAȚIA TA DE AVENTURĂ